Hyppää sisältöön
Alvar Aalto merellä veneessä selkä menosuuntaan.
Alvar Aalto suunnittelemassaan Nemo Propheta in Patria -veneessä. kuva: Alvar Aalto -säätiö

Alvar Aalto ja kansainvälinen arkkitehtuuriperintö Humanistic Modernism -seminaarissa 9.–10.10.

Humanistic Modernism – Works by Alvar Aalto in the World Heritage context
Kansainvälinen seminaari 
9.–10.10.2019
Sibeliustalo, Lahti

Kansainvälisessä Humanistic Modernism – Works by Alvar Aalto in the World Heritage context seminaarissa pohditaan, olisiko Alvar Aallon arkkitehtuurilla edellytyksiä Unescon maailmanperintökohteiden listalle.

Alvar Aalto -säätiö edistää Alvar Aallon arkkitehtuurin liittämistä Unescon maailmanperintökohteiden aielistalle, ja seminaari on osa valmistelevaa työtä. Lahdessa järjestettävässä tilaisuudessa kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja ja työstetään ennalta valittuja teemoja työpajoissa keskustellen. Englanninkieliseen tapahtumaan odotetaan kotimaisia ja kansainvälisiä asiantuntijoita ympäri maailman. Seminaariin on vapaa pääsy.

Seminaarin avajaispäivän keynote-puheenvuorona kuullaan arkkitehti, professori Robert McCarterin esitys Alvar Aalto in the History of Architecture. Arkkitehti, professori Juhani Pallasmaan avoin Studia Generalia -luento Alvar Aalto´s Humanistic Worldview – Towards a Synthetic Architecture kuullaan keskiviikkoiltana.

Katso seminaarin ohjelma Alvar Aalto -säätiön sivustolla täältä.

Tilaisuudessa on myös hyvä mahdollisuus vaihtaa ajatuksia ja jakaa kokemuksia toimivista käytännöistä muiden maailmanperintökohteiden edustajien kanssa. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Alvar Aalto -säätiö ja Lahden kaupunki yhteistyössä Docomomo:n ja Icomos:in kansallisten osastojen kanssa.

Lisätietoja seminaarista Alvar Aalto -säätiön sivustolla tästä linkistä.