Hyppää sisältöön
""

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko käynnissä – Finnish Architecture Navigator mukana ohjelmassa

Vuoden 2019 Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikkoa vietetään 31.8. saakka.

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikko TAD:in ohjelmassa on muotoilua, arkkitehtuuria, kaupunkisuunnittelua ja kaupunkikulttuuria. Vuonna 2019 TAD:in teemana on ’kontrasti’, ja se järjestetään 23.–30.8. Katso koko ohjelma TADin sivuilla tästä.

TAD nostaa esiin niin paikallista, valtakunnallista kuin kansainvälistä arkkitehtuurin ja muotoilun osaamista. Viikon päätapahtuma on 30.8. järjestettävä kansainvälinen Architecture and Cities in Transition -seminaari, jonka pääpuhujana on tänä vuonna Daniel Libeskind. Lisätietoja seminaarista löytyy tästä.

Viikon aikana järjestetään eri ikäryhmille työpajoja, seminaareja, näytöksiä ja näyttelyjä ympäri kaupunkia yhteistyössä eri julkisten ja yksityisten toimijoiden kanssa. Muun muassa tiistaina 27.8. Tampere-talossa aukeaa Arkkitehtuurimuseon yhdessä SAFA:n ja Alvar Aalto -säätiön kanssa tuottama kiertonäyttely Suomen arkkitehtuuria. Kaksivuotiskatsaus 2018. Näyttely on avoinna 4.9. saakka.

Näyttelyn yhteydessä Tampere-talon Talvipuutarhassa on Finnish Architecture Navigator -verkkopalvelun esittelypiste. Yhtenä keskeisten arkkitehtuuriorganisaatioiden käynnistämän ja Archinfon ylläpitämän palvelun perustavista kulmakivistä on ollut juuri Kaksivuotiskatsaus-näyttelyiden sisältö. Nyt palvelua kehitetään, ja yleisöllä on mahdollisuus ehdottaa omia arkkitehtuurisuosikkejaan sisällytettäväksi palveluun. Osallistujien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Tutustu Finnish Architecture Navigatoriin tästä linkistä.

Kohde-ehdotuksia voi tehdä klikkaamalla navi.finnisharchitecture.fi-sivuston ylävalikon Submit-painiketta ja täyttämällä lomakkeen. Kirjapalkinnon voittaja arvotaan kerran kuukaudessa vuoden 2019 loppuun saakka kaikista ehdotuksen ja yhteystietonsa jättäneistä. Palkintona on Harri Hautajärven toimittama Rakennetun Suomen tarina (Rakennustieto 2017).

Tampereen arkkitehtuuri- ja designviikkoa on eri muodoissaan järjestetty vuodesta 2008 lähtien. Viikon päätapahtuma on vuosittain kansainvälinen Architecture and Cities in Transition -seminaari. TAD-viikon tuottavat arkkitehtuuritapahtumista vastaava Tilanne ja muotoilutapahtumista vastaava Modus Ry.