Hyppää sisältöön
Kaksi sinistä puhekuplaa.

Taiteen kasvukäytävä -tapahtuma kuntakehittäjille, rakentajille ja taiteilijoille Riihimäellä 5.9.

Taiteen kasvukäytävä
Torstai 5.9.2019 klo 10–14.30
Punainen talo
Pohjoinen Asemakatu 10, Riihimäki

Taiteen kasvukäytävä -tapahtuma kokoaa Riihimäelle kuntien kehittämisen ja rakentamisen asiantuntijoita sekä taidealan edustajia. Tapahtumassa pohditaan, miten sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys voidaan luovan suunnittelun keinoin ottaa mukaan kaavoitukseen ja rakentamiseen kuntia kehitettäessä. Esimerkkinä luovasta suunnittelusta käydään läpi julkisen taiteen toteutuksen malleja.

Rakentamisen laatu on suorassa yhteydessä käyttäjien tarpeiden ymmärtämiseen. Rakennetun ympäristön laatutekijöihin voidaan vaikuttaa myös luovien alojen asiantuntijatyöllä ja lisäämällä eri toimi- ja palvelualojen välistä moniammatillista yhteistyötä.

Iltapäivällä osallistujat jakavat tietoja ja vinkkejä toimivista käytännöistä. Ratkaisupöydissä käydään läpi seuraavia teemoja: Millainen on tulevaisuuden kunta? Millaisia tarpeita ihmisillä on julkiseen tilaan 30 vuoden päästä? Mikä on julkisen taiteen vaikutus kunnan imagoon? Millä tavalla taidetta voidaan toteuttaa kestävästi? Miten asukkaiden toiveet ja kunnan palvelut kohtaavat? Tukeeko palvelurakenne julkisen taiteen toteutumista? Ovatko asukkaat tasa-arvoisessa asemassa? Mitä ovat monialaisen työryhmätyöskentelyn hyödyt ja kompastuskivet?

Ohjelmassa on muun muassa kunta- ja omistajaohjausministerin valtiosihteeri Valtteri Aaltosen ja Turun yliopiston professori Maunu Häyrysen puheenvuorot sekä työryhmätyöskentelyä.