Hyppää sisältöön
Lasille heijastettuna värejä ja kuvia, takana peili, joka monistaa kuvia loputtomiin.
kuva: Paavo Lehtonen / Designmuseo

Seminaari: Museo arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisympäristönä Designmuseolla 6.9.

seminaari: Museo arkkitehtuurin ja muotoilun oppimisympäristönä
perjantai 6.9.2019 klo 9–12
designmuseon auditorio
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

Designmuseon osana Helsinki Design Weekin ohjelmaa järjestämässä seminaarissa pohditaan, millaiset suunnitteluratkaisut tukevat oppimista museoissa ja miten suunnittelun avulla museoon voidaan luoda avoin, kannustava ja kunnioittava oppimisilmasto. Samalla mietitään, millaisia aktiivisia osallistumismahdollisuuksia museot voivat tarjota kansalaisille ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä huolehtimiseen. Seminaari on suunnattu museoiden, opetuksen ja suunnittelun ammattilaisille. 

Tilaisuuden keynote-puhujana on Sevra Davis, FRSA, Head of Learning, Design Museum London. Muut puhujat: Minna Raitmaa, yleisötyöpäällikkö, Nykytaiteen museo Kiasma, Outi Kuittinen, vanhempi asiantuntija, Demos Helsinki sekä arkkitehti Tuomas Siitonen.

Katso seminaarin tarkempi ohjelma Designmuseon sivuilta tästä.

Ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen
info@designmuseo.fi.

Seminaari liittyy Designmuseon johdolla vuosina 2018–19 toteutettuun Museovisio-hankkeeseen, jonka tavoitteena on luoda Suomeen uusi arkkitehtuurin ja muotoilun oppimiskeskus. Hankkeessa olivat mukana Designmuseon lisäksi Arkkitehtuurimuseo, Ornamo ja Archinfo. Museovisio on Suomen kulttuurirahaston apuraha, joka tähtää suomalaisten museoiden uudistamiseen yhä kiinnostavimmiksi, enemmän yleisöä houkuttelevimmiksi sekä paremmin tietoa välittäviksi.

Tilaisuuden kielinä ovat suomi ja englanti. Seminaarin jälkeen osallistujat voivat tutustua museon näyttelyihin maksutta.

Linkki tapahtumaan Designmuseon verkkosivuilla tässä.
Linkki tapahtumaan Facebookissa tässä.