Hyppää sisältöön
Illmakuva suuresta, puisesta kävelysillasta, joka on maalattu osin kirkkaankeltaiseksi.
ZUS-toimiston Luchtsingel-silta on toteutettu joukkorahoituksella. kuva: Ossip van Duivenbode

People-Driven City 2019 -seminaari tuo Dipoliin oivaltavia esimerkkejä kaupunkien kestävästä kehittämisestä

Lähiöfestin kansainvälinen People-Driven City -seminaari järjestetään nyt toista kertaa. Syyskuun 27. päivänä Espoon Otaniemessä järjestettävään seminaariin saa early bird -hintaisia lippuja elokuun loppuun saakka.

Lähiöfest on kaupunkitapahtumien, keskustelujen ja työpajojen sarja, joka jalkautuu paikalliskeskuksiin. Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävän Lähiöfestin slogan onkin ”paikallisuuden puolesta”. Festivaalin päätapahtumat ajoittuvat viikolle 23.–29.9. sijoittuvat tällä kertaa eri puolille Espoota.

Osana Lähiöfestin ohjelmaa pidettävässä People-Driven City -seminaarissa kuullaan kansainvälisiä puheenvuoroja kestävästä kaupungin kehittämisestä, paikallisuuden vahvistamisesta, osallisuudesta ja tulevaisuuden visioista.

Puhujina on muun muassa arkkitehtuurin, koulutuksen, kestävän kehityksen ja talouden asiantuntijoita Meksikosta, Alankomaista, Sveitsistä, Iso-Britanniasta, Ruotsista, Virosta ja Suomesta. Aiheina ovat muun muassa osallistava suunnittelu, kaupungista oppiminen, kestävä lähiökorjaus ja paikallisten yhteisöjen voimauttaminen.

Arkkitehtuurin keynote-puhujat ovat:

  • Michel Rojkind Mexico Citystä, joka oman Rojkind Arquitectos -toimistonsa lisäksi vetää yhdessä Bjarke Ingelsin kanssa uutta The We Companyä
  • Elma van Boxel ja Kristian Koreman, rotterdamilaisen ZUS (Zones Urbaines Sensibles) -toimiston perustajat. Toimisto on tullut tunnetuksi muun muassa maailman ensimmäisestä joukkorahoitetusta infrastruktuurihankkeesta, Luchtsingel-sillasta
  • Amin Khosravi genevelaisesta Urbz-toimistosta, joka toimii kaikkialla maailmassa Bogotasta Mumbaihin ja jonka osallistavaan suunnitteluun perustuvia töitä on ollut esillä arkkitehtuurinäyttelyissä MoMAsta Graziin.

Katso kaikki seminaarin puhujat Lähiöfestin sivustolla tästä linkistä.

People-Driven City -seminaarin ja Lähiöfest-ohjelman kuratoi ja tuottaa Urban Practice. Archinfo on seminaarin yhteistyökumppani. Muita kumppaneita ovat muun muassa Aalto-yliopisto.

Lähiöfest on tänä vuonna levittäytynyt koko vuodelle neljään eri kaupunkiin. Matkan opit tuodaan yhteen Espooseen ja jaetaan viikon ja seminaarin aikana.

People-Driven City –seminaariin voi elokuun loppuun saakka hankkia lipun early bird –hinnalla 99 € (norm. 159 €). 

Lisätietoja People Driven City -seminaarista Lähiöfestin sivustolla tästä linkistä.

Linkki Lähiöfestin sivustolle tässä.