Hyppää sisältöön
Männikössä sijaitseva puinen talo, jossa suuri terassi.
Alvar Aallon toimisto suunnitteli vuonna 1939 valmistuneen Kinkamon A. Ahlström Oy:lle. kuva: Ivar Ekström

Alvar ja Aino Aallon suunnittelema Kinkamon viikonloppumaja Varkaudessa auki yleisölle

Alvar Aallon toimiston A. Ahlström Oy:lle suunnittelema virkamiesten viikonloppumaja Kinkamo on avattu yleisölle. Vuonna 1939 valmistuneessa päärakennuksessa yhdistyy modernismi ja historialliset motiivit. Rakennuksessa on aloittanut toimintansa juhla- ja kokouspalvelu sekä kesäkahvila, joka on avoinna 11.8.2019 saakka.

Kinkamo sijaitsee noin 9 kilometriä Varkauden keskustasta, järven rannalla mäntymetsässä. Aalto suunnitteli 1930- ja -40-luvuilla useita kohteita Harry Gullichsenin johtamalle A. Ahlström Oy:lle Varkauteen, Kauttuaan ja Sunilaan. Suomen ensimmäiset teolliset tyyppitalot tehtiin Aallon suunnitelmista Ahlströmin talotehtaalla Varkaudessa.

Kinkamossa talonpoikainen asumisperinne näkyy alun perin avoimissa makuualkoveissa ja salin pitkässä pöydässä seinäpenkkineen. Päärakennuksen alkuperäinen kalustus sekä valaisimet ovat Aino Aallon suunnittelemia, ja osa niistä on suunniteltu juuri Kinkamoon.

Lisätietoja Kinkamon Aalto -sivuilta tästä linkistä.