Hyppää sisältöön
""

Huhtikuun 3A Talks avaa ovia Eurooppaan

3A TALKS: EU:n tuki- ja rahoituspalvelut arkkitehtuurille
9.4.2019 klo 16:00-18:00
Malminkatu 30, 5. kerros

EU-ohjelmat avaavat mahdollisuuksia lisäresurssien ja kansainvälisten verkostojen kautta. Miten arkkitehdit voisivat hyödyntää näitä paremmin? Tervetuloa kuuntelemaan, millaisia mahdollisuuksia EU tarjoaa arkkitehtuurin alan toimijoille, ja keskustelemaan aiheesta. Huhtikuun 3A Talksissa ovat esillä EU:n Luova Eurooppa -ohjelma sekä Erasmus nuorille yrittäjille -vaihto-ohjelma. Archinfo toteuttaa tilaisuuden yhteistyössä Opetushallituksen Luova Eurooppa -yhteyspisteen kanssa.

Luovien alojen työntekijöille, yrittäjille ja esimerkiksi tutkijoille on tarjolla useita erilaisia mahdollisuuksia verkostoitua kansainvälisesti Euroopan unionin tuella. EU muun muassa edistää ja rahoittaa kulttuurivaihtoa, kulttuurin alalla toimivien yhteistyötä sekä teosten levitystä. Kulttuuritoiminnan rahoituksen pääväline Luova Eurooppa -ohjelma (Creative Europe, linkki Luova Eurooppa -sivustolle tässä) tukee audiovisuaalisen alan, kulttuurialan ja luovien alojen eurooppalaista toimintaa ja yhteistyötä. Uudella ohjelmakaudella 2021–27 ohjelmaan ehdotetaan sisällytettäväksi myös useita sektorikohtaisia tukitoimia muun muassa arkkitehtuurin, muotoilun ja kulttuuriperinnön alalle. Huhtikuussa käynnistyy lisäksi EU:n liikkuvuuspilotti, joka uudella ohjelmakaudella mahdollistaisi kulttuurialalle oman liikkuvuusohjelman.

Erasmus nuorille yrittäjille -vaihto-ohjelma (Erasmus for Young Entrepreneurs, linkki sivustolle tässä) antaa uusille yrittäjille tai yrittäjiksi haluaville mahdollisuuden oppia kokeneilta yrittäjiltä yrittäjävaihtoon osallistuvissa maissa. Vaihto-ohjelman kautta esimerkiksi uusilla arkkitehtitoimistoilla ja yrittäjillä on mahdollisuus verkostoitua kansainvälisesti, tutustua olemassa oleviin markkinoihin ja vahvistaa näkemystä oman yrityksen suuntaviivoista. Vastaavasti arkkitehtitoimisto Suomessa voi toimia mentorina eurooppalaiselle nuorelle arkkitehdille.

Tilaisuus on osa 3A Talks -tapahtumasarjaa, jossa joka kuukauden 2. tiistaina Malminkatu 30:n viidennessä kerroksessa on avoimet ovet kaikille arkkitehtuurista kiinnostuneille. Tapahtumasarjaa tuottavat yhdessä Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Arkkitehtitoimistojen liitto ATL.

OHJELMA
Luova Eurooppa -ohjelman esittely
Hanna Hietaluoma-Hanin, Opetushallituksen Luova Eurooppa -yhteyspiste

Erasmus nuorille yrittäjille

Timo-Pekka Uotila, Haaga-Helia

Tarjolla pientä naposteltavaa ja keskustelua!