Hyppää sisältöön
Alvar Aallon ja Le Corbusierin kohteet vierekkäisissä kuvissa. Vasemmalla puolella on vaalea rakennus, jonka katossa on röpelöreunainen leveä, mutta matala torvimainen muoto. Oikealla tumma, moniliittimainen rakennus, jonka katosta nousee suippo kolmiomainen leveä muoto viistosti.
kuvat: Jari Jetsonen

Le Corbusier ja Alvar Aalto valokuvanäyttelyssä Intiassa

Valokuvanäyttely ”Heijastuksia”
25.3.–31.3.2019 India Habitat Centre, New Delhi
2.4.–7.4.2019 Government Museum and Art Gallery, Chandigarh
12/2019–02/2020 Eesti Arhitektuurimuuseum, Tallinna

Jari Jetsosen valokuvanäyttely Heijastuksia esittelee Le Corbusierin ja Alvar Aallon arkkitehtuuria India Habitat Centerissä New Delhissä 25.3. alkaen. Huhtikuussa näyttely siirtyy Le Corbusierin suunnittelemaan taidemuseoon Candigarhiin, ja vuodenvaihteessa 2019–20 näyttely on nähtävillä Viron arkkitehtuurimuseossa Tallinnassa. Näyttelyn järjestelyistä Intiassa vastaa Suomen Intian suurlähetystö.

Heijastuksia-näyttely käsittää 24 kuvaparia, joiden avulla Jetsonen esittää näkemyksensä kahden modernismin mestarin arkkitehtuurien yhtäläisyyksistä ja eroista. Jetsonen on valokuvannut Aallon arkkitehtuuria yli 20 vuotta, ja innoitus kuvata Le Corbusierin tuotantoa laajemmin syntyi stipendiaattina Pariisin taiteilijakeskuksessa Cité international des arts’issa.