Hyppää sisältöön
Ihmisiä rakennuksen edessä, jonka julkisivu on valaistu värikkäällä valoinstallaatiolla.
kuva: Jussi Hellsten / Helsinki Marketing

Lux Helsinki tuo valoa alkuvuoden pimeyteen 5.–9.1.2019

Lux Helsinki
5.–9.1.2019 klo 17­–22
Lux Aamu 9.1.2019 klo 7–9

Lux Helsinki esittelee valotaiteen laajaa kirjoa kokoamalla yhteen kansainvälisiä menestysteoksia ja uniikkeja tilaustöitä sekä esittelemällä Suomen ikonisimpia monumentteja uudessa valossa. Kansalaistorilta Finlandia-talon ja Taidehallin kautta Kansallismuseolle kulkeva 12 teoksen reitti on tarkoitettu kuljettavaksi numerojärjestyksessä.

Lux Helsinki 2019 esittelee uutta ja vanhaa Helsinkiä: se juhlistaa yhtä lailla uutta keskustakirjastoa kuin muistelee Vanhan ylioppilastalon historiaa. Isot mediaseinät muuntuvat hetkeksi taiteen välineiksi ja taiteen avulla pureudutaan isoihin tulevaisuuden kysymyksiin.

Reitin kahdentoista teoksen lisäksi Lux Helsinki ulottuu satelliittiteosten myötä nyt ensimmäistä kertaa yli kaupungin rajojen Hanasaareen asti. Satelliittiteoksia ja -teoskokonaisuuksia nähdään Vanhalla ylioppilastalolla, Annantalolla, Kaapelitehtaalla ja Hanasaaren ruotsalais-suomalaisessa kulttuurikeskuksessa. Yhteensä festivaalilla nähdään kolmisenkymmentä valoteosta.

 Tapahtumaan on vapaa pääsy, ja se on esteetön sekä ikärajaton.