Hyppää sisältöön

Raili ja Reima Pietilän kansainvälisiä töitä käsittelevä seminaari 21.11. Aalto-yliopistossa

Transcultural Architecture -seminaari
21.11.2018 klo 14–17
Aalto-yliopisto, luentosali U6
Otakaari 1, Espoo

 

Kulttuurienvälisen arkkitehtuurin seminaarissa syvennytään Pietilöiden arkkitehtuuriin Lähi-idässä ja Intiassa.

 

Arkkitehtipariskunta Raili ja Reima Pietilä tunnetaan ehkä parhaiten vuonna 1961 valmistuneesta Dipolista Otaniemen kampuksella. Heidän arkkitehtuurinsa ajatellaan symboloivan vahvasti suomalaista paikan henkeä, mutta he pystyivät viemään ajatteluaan myös Suomen rajojen ulkopuolelle, erityisesti töihinsä Kuwaitissa ja Intian New Delhissä.

Seminaari pohjautuu filosofian tohtori, professori Thorsten Botz-Bornstein kirjaan Transcultural Architecture (2017), joka seuraa Pietilöiden suunnitteleman Kuwaitin Sief Palacen alueen historiaa 1970-luvulta nykypäivään. Saksalaissyntyinen, Oxfordissa väitellyt ja Suomessakin tutkijana työskennellyt Botz-Bornstein toimii professorina Kuwaitin Gulf University for Science and Technologyssa. Hänen tutkimuksensa osoittaa, miten Sief Palacen arkkitehtuuria on muokattu raskaasti, lähes tunnistamattomaksi.

Pietilöiden töistä Kuwaitissa kertoo myös arkkitehti-tutkija Kristo Veskansa, ja Dubain-töistä puhuu professori emerita Aino Niskanen. Arkkitehti Samuli Woolstonin (ALA Architects) aiheena on Dipolin ja Suomen New Delhin -suurlähetystön korjaaminen.

Seminaaripäivänä Aalto-yliopistossa avautuu myös pieni professori Botz-Bornsteinin valokuvien näyttely, joka kertoo Kuwaitin ministeriörakennuksen kohtalosta. Näyttely on esillä 21.–30.11.2018 välisenä aikana vanhan päärakennuksen toisen kerroksen aulassa, osoitteessa Otakaari 1.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Gulf University for Science and Technology  ja Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitos.

Seminaarikielenä on englanti, ja se on kaikille avoin.