Hyppää sisältöön
Josef Frankin tekstiililuonnos Manhattan. Kuva: Svenskt Tennin arkisto

Josef Frank – arkkitehti ja muotoilija Designmuseossa, avajaiset 11.10.

Josef Frank – arkkitehti ja muotoilija
12.10.2018–17.3.2019
Designmuseo
Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

 

Arkkitehti ja muotoilija Josef Frank syntyi vuonna 1885 Badenissa, Itävallassa ja opiskeli arkkitehdiksi Wienissä. Hän väitteli tohtoriksi vuonna 1910 Leon Battista Albertin kirkkoarkkitehtuurista. Arkkitehtina hän keskittyi sosiaaliseen asuntotuotantoon sekä kodin mukavuuteen ja mukautuvuuteen. Vuonna 1933 Frank pakeni Itävallassa noussutta antisemitismiä Ruotsiin, missä hän vaikutti etenkin tekstiilisuunnittelijana ja kalustemuotoilijana. Hänen suunnittelussaan korostui sattuman merkitys, monimuotoisuus sekä vaikutteet historiasta ja eri kulttuureista. Ruotsin kansalaisuuden saanut arkkitehti kuoli Tukholmassa vuonna 1967.

Josef Frank. kuva: Lennart Nilsson / Svenskt Tenn

Itävallan taideteollisuusmuseo MAKin tuottama näyttely esittelee Josef Frankin tuotantoa arkkitehtuurin, kaupunkisuunnittelun, huonekalumuotoilun ja tekstiilisuunnittelun aloilla kattavammin kuin mikään aiempi tuotanto. Näyttelyn ovat kuratoineet arkkitehti Hermann Czech ja amanuenssi Sebastian Hackenschmidt. Designmuseoon sovituksesta vastaavat amanuenssi Anna Vihma ja sisustusarkkitehti Hanni Koroma.

Näyttelyn avajaiset ovat torstaina 11.10. klo 18–20. Arkkitehtikunta on avajaisiin tervetullutta!
Kutsu avajaisiin

Lisätietoa