Hyppää sisältöön
Maailman arkkitehtuuripäivän julistekilpailun voitti portugalilaisten Ana Rute Costan ja Rúben Ferreira Duarten yhteisteos. kuva: UIA

Hyvää maailman arkkitehtuuripäivää!

”Architecture… for a Better World”

Tänään 1.10. juhlitaan kansainvälistä arkkitehtuurin päivää. Union International des Architectes UIA:n perustamaa juhlapäivää on vietetty vuodesta 1986 lähtien aina lokakuun ensimmäisenä maanantaina.

Vuosittain vaihtuvalla teemalla halutaan kiinnittää ammattilaisten ja yleisön huomio kaupunkien ja asumisen kannalta ajankohtaisiin asioihin — vuonna 2018 keskitytään arkkitehtuuriin paremman maailman puolesta. Arvot, jotka tämän päivän suunnittelua määrittävät, vaikuttavat siihen, millaiseksi maapallomme tulevaisuus muodostuu.

Suomessa päivää juhlistetaan jakamalla Arkkitehtuurin Finlandia -palkinto sekä kirjastojen arkkitehtuuriteemaisella viikolla. Lisäksi Suomen Arkkitehtiliitto SAFAn paikallisosastot järjestävät tapahtumia Helsingissä, Turussa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Archinfo toivottaa kaikille antoisaa päivää – ja viikkoa – arkkitehtuurin parissa!

#WorldArchitectureDay

Lue lisää UIA:n sivuilta