Hyppää sisältöön
Photo: Tuomas Uusheimo.

?Quo Vadis Classicism – Nils Erik Wickberg -juhlaluennot 1.10. Aalto-yliopistolla

1.10.2018 KLO 10–16
AALTO-YLIOPISTO, AALTO-SALI
OTAKAARI 1, ESPOO

Jo 14. kertaa järjestettävien Nils Erik Wickberg -juhlaluentojen tarkoituksena on edistää arkkitehtuuritutkimusta sekä herättää keskustelua arkkitehtuurista ja sen koulutuksesta. Tänä vuonna tilaisuuden kantava teema on klassismi.

Professori Nils Erik Wickberg (10.9.1909–11.7.2002) muistetaan paitsi arkkitehtina, opettajana ja kirjailijana, myös vaikutusvaltaisena arkkitehtuurin asiantuntijana, joka uskoi uteliaisuuden ja sivistyksen voimaan. Urallaan Wickberg oli erityisen kiinnostunut uusklassimista, johon päästään syventymään Aalto-salissa heti alkajaisiksi, kun emeritusprofessori Vilhelm Helander luennoi C. L. Engelin arkkitehtuurista eurooppalaisessa kontekstissa.

Klassismin teemaan yleisön johdattaa professori emerita Aino Niskanen. Arkkitehtitoimistojen puheenvuoroista vastaavat Paul Thynell OPUS Archecturesta, Erkko Aarti AOR Architectista sekä ruotsalaisarkkitehti, professori Johan Celsing. Päivän aikana kuullaan myös muun muassa emeritusprofessori Simo Paavilaisen luento pohjoismaisesta klassismista sekä jaetaan vuotuinen Nils Erik Wickberg -palkinto.

Musiikista vastaavat Mikael Helasvuo ja Tuija Hakkila esityksellään Music from the Classical Period.

Päivän päätteeksi siirrytään Arkkitehtuurin Finlandia -palkintojuhlaan.

Vuosittain järjestettävän tapahtuman mahdollistaa lahjoitus, jonka professori Wickberg testamenttasi Teknilliselle korkeakoululle.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.
Ohjelma on nähtävissä SAFAn verkkosivulla.

Tapahtuma Facebookissa.