Hyppää sisältöön
Komitu, Kouk Khleang Youth Centre, Kambodza. kuva: Susanna Alatalo

Interplay of Cultures -näyttely Arkkitehtuurimuseossa 26.9. alkaen

26.9.2018–24.2.2019
ARKKITEHTUURIMUSEO
KASARMIKATU 24, HELSINKI

 

Voidaanko arkkitehtuurin avulla parantaa maailmaa? Arkkitehtuurimuseon syysnäyttely pureutuu globaalin kestävyyden ja humanitaarisen kehityksen kysymyksiin.

 

Mitä vaatii kasvu tiedostavaksi, vastuunsa tuntevaksi arkkitehdiksi? Arkkitehtuurimuseon syysnäyttely Interplay of Cultures pohtii, miten arkkitehtuurin avulla voidaan vastata aikaamme värittävien megatrendien – globalisaation, ilmastonmuutoksen ja kaupungistumisen – luomiin haasteisiin. Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksella on yli 25 vuoden historia globaalin kestävyyden ja humanitaarisen kehityksen koulutuksesta.

Arkkitehti, varadekaani Saija Hollménin kuratoima kansainvälinen näyttely esittelee kaksi Aalto-yliopiston poikkitieteellistä kurssia, jotka ovat vuosien ajan tuoneet arkkitehtiopiskelijoita yhteen ratkomaan maailman ongelmia. Näyttelyn esimerkit osoittavat, että työskentelyä ohjaavat vastuulliset arvot sekä kyky toimia itselle vieraassa kulttuuriympäristössä ovat keskeisiä globaalisti kestävässä suunnittelussa.

”Ympäristöstä kumpuavien tarpeiden ratkominen on selvästi samalla opettanut nuorille suunnittelijoille empatiaa ja kunnioitusta. Kulttuurien väliset kohtaamiset eivät koskaan ole staattisia”, kuvaa Arkkitehtuurimuseon väliaikainen museonjohtaja Reetta Heiskanen.

Näyttelyn ohella järjestettävä luentosarja tarjoaa mahdollisuuden osallistua kansalliseen ja kansainväliseen keskusteluun arkkitehtuurin roolista muuttuvassa maailmassa.

ti 25.9. klo 17
Luento: ”Cultural Interplays between Empathy and Respect”
arkkitehti, professori, Tomà Berlanda, Kapkaupungin yliopisto, Etelä-Afrikka

ke 24.10. klo 18
Round table -keskustelu näyttelyn teemoista
moderaattorina näyttelyn kuraattori, arkkitehti ja varadekaani Saija Hollmén, Aalto-yliopisto

ke 21.11. klo 18
Luento: Architects Without Frontiers: War Reconstruction and Design Responsibility professori Ester Charlesworth, RMIT, Melbourne, Australia

Lue lisää