Hyppää sisältöön

Veistoksellista arkkitehtuuria Galleria 68:ssa

Sanaksenaho Arkkitehdit: Veistoksellista arkkitehtuuria
Näyttely 16.8.–2.9.2018

 

Arkkitehti- ja professoripariskunta Matti ja Pirjo Sanaksenaho ovat pyörittäneet yhteistä arkkitehtitoimistoa jo 25 vuotta, siitä lähtien kun he kumpikin vuonna 1993 valmistuivat Teknillisen korkeakoulun arkkitehtiosastolta. Matti Sanaksenaho oli tuolloin jo saanut mainetta voitettuaan vuonna 1989 Monark-ryhmän kanssa Sevillan maailmannäyttelyn paviljonkikilpailun. Veistoksellinen Helvetinkolu valittiin EXPO ’92:n parhaaksi paviljongiksi.

Veistoksellinen muodonanto on edelleen yksi Sanaksenahojen arkkitehtuurin lähtökohdista, samoin kuin eläytyminen ihmisen kokemukseen rakennuksessa, vuoropuhelu ympäristön kanssa, yksiaineisuus ja patinoituvien luonnonmateriaalien käyttö. Heidän mukaansa arkkitehtuurilla on yhtymäkohtia minimalistiseen kuvanveistotaiteeseen.

Galleria 68:n näyttelyssä Sanaksenahot esittelevät kuusi toteutettua kohdettaan – muun muassa Turun Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli vuodelta 2005 ja CIPEA villa Kiinan Nanjingissa vuodelta 2015 – sekä pienoismalleja toteutumattomista suunnitelmista.

Galleria 68
Hämeentie 68, Helsinki
ke–pe 12–18
la–su 12–16

www.facebook.com/galleria68