Hyppää sisältöön

Arkkitehti-lehti 2/2018: praktiikka, UU AA 2

Vuoden toisessa Arkkitehti-lehden numerossa tarkastellaan, mitä tarkoittaa olla arkkitehti juuri tänään.

Kun yhteiskunta ja sen keskustelut sirpaloituvat ja eriytyvät kupliinsa, on arkkitehtuuriakaan vaikea ajatella enää yhtenäisenä kulttuurina. Sen sijaan arkkitehtuurin ympärille alkaa muodostua erilaisia tekemisen tapoja, rinnakkaisia arkkitehtuureja ja uudenlaisia praktiikoita.

Numerossa esitellään toimijoita perinteisten arkkitehtuuri-instituutioiden ja totuttujen toimintatapojen reunoilta, niin suunnittelun, tutkimuksen, kritiikin, opetuksen kuin taiteenkin saralta. Perinteisesti yhteiskunnassa ja mediassa vakiintuneet ja vahvimmat toimijat ovat päässeet eniten ääneen. Voi siis kysyä, edustaako myöskään talteen jäävä arkkitehtuuri kaikkea sitä, mitä kentällä tapahtuu.

Lehden uutta julkaisumuotoa tutkiva UU AA -projekti jatkuu pohdinnoilla lehden visuaalisesta ilmeestä ja sen kehittymisestä lehden yli satavuotisen historian aikana. Projektin etenemistä tullaan esittelemään kaikissa lehden tämän vuoden numeroissa.

Tutustu numeroon

Arkkitehti 2/2018