Hyppää sisältöön
photo: Knut Thyberg

AHRA 2018 -symposium Aalto-yliopistolla 11.–12.6.

11–12.6.2018
Aalto-yliopiston kandidaattikeskus
Otakaari 1, Espoo

Kansainväliset tohtoriopiskelijat esittelevät tutkimuksiaan Otaniemessä kesäkuussa järjestettävässä jatkokoulutussymposiumissa, jossa perehdytään historian ja arkkitehtuurin monitieteisiin leikkauspisteisiin.

Arkkitehtuurin historia on vuorovaikutuksessa monien tieteenalojen kanssa. Tämän vuoden symposiumin otsikko ”Using History” viittaa viimeaikaisen historiantutkimukseen, jossa on tarkasteltu historiankirjoituksen tapaa käyttää historiaa poliittisiin tarkoitusperiin. Toisaalta historiaa on mahdollista käyttää myös muistutuksena unohdetuista tai peitetyistä asioista.

Symposiumin 24 esitystä jakautuvat kuuteen sessioon kahdelle päivälle. Avauspäivän esitykset päättää arkkitehti, emeritusprofessori Juhani Pallasmaa.

Seminaariin on vapaa pääsy, mutta ilmoittauduthan Juhani Pallasmaan luennolle tästä linkistä 8.6. mennessä. Tapahtuma on englanninkielinen.

Tutustu tapahtuman ohjelmaan Aalto-yliopiston verkkosivuilla:
https://blogs.aalto.fi/ahra2018/programme/
Lisätietoja tapahtumasta:

Aino Niskanen, Aalto-yliopisto

AHRA, Architectural Humanities Research Association, on voittoa tavoittelematon akateeminen organisaatio, joka toimii arkkitehtuurin tutkimuksen tukiverkostona. AHRA lisää tietoa arkkitehtuurin tutkimuksen sosiaalisista, kulttuurillisista, ekonomisista ja poliittisista ulottuvuuksista.