Hyppää sisältöön

Arkkitehtuurin päivä Alvar Aallon syntymän 120-vuotispäivänä: Ohjelma julkistettu ja ilmoittautuminen auennut

Arkkitehtuurin päivää vietetään 3.2.2018 Kansaneläkelaitoksen päätoimitalossa Helsingin Töölössä. Päivän teemana on ”Onnellinen ympäristö”. Millaisia keinoja arkkitehtuurilla on onnellisuuden rakentajana? Teemaa pohditaan kouluarkkitehtuurin, kaupunkitilan, värien ja asumisen näkökulmista.

Puhujina ovat Jätkäsaaren koulun suunnittelija Erkko Aarti AOR Arkkitehdeista, väritutkija Saara Pyykkö Aalto-yliopistosta sekä Kööpenhaminassa ja Helsingissä toimivan MASU Planningin perustaja, maisema-arkkitehti Malin Blomqvist. Uudenlaisia asumiskonsepteja kehittelevä arkkitehti Pia Ilonen Arkkitehtuuritoimisto Tallista keskustelee talkshow-hengessä rakennusliike Firan ilmiörakentaja Tero Vanhasen kanssa.

Ohjelmaosuuksien välillä Kelan ikonisessa henkilöstöravintolassa on tarjolla runsas Aalto120-brunssi, jota juhlistetaan kuohuviinillä.

Opastetuilla kierroksilla pääsee tutustumaan Kansaneläkelaitoksen rakennukseen arkkitehtuuriasiantuntijan, väriasiantuntijan tai tanssitaiteilijan johdolla.

Puheohjelman aikana lapsille järjestetään arkkitehtuurityöpaja. Työpaja on tarkoitettu seminaarin osallistujien yli 5-vuotiaille lapsille.

Mahdollisuus päästä näkemään ja kokemaan tämä Alvar Aallon merkkityö on ainutlaatuinen. Tilojen luonteesta johtuen tapahtuman osallistujamäärä on rajallinen, ja siksi ilmoittautuminen on välttämätön.

Ohjelmaosuudet ovat maksuttomia. Brunssimaksu (aikuisilta 16 € ja 5–12-vuotiailta 8 €) maksetaan etukäteen ilmoittautumislinkin ohjeiden mukaisesti.

Vuosittain 3. helmikuuta vietettävän Arkkitehtuurin päivän järjestävät alan keskeiset toimijat, Arkkitehtuurin tiedotuskeskus Archinfo, Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA.

Arkkitehtuurin päivä 3.2.2018: Onnellinen ympäristö
Kansaneläkelaitoksen päätoimitalo
Nordenskiöldinkatu 12, Helsinki
klo 11–16 (ovet auki klo 10.30)

Ilmoittautuminen

Arkkitehtuurin päivän ohjelma tapahtuman verkkosivuilla

Tapahtuma Facebookissa