Hyppää sisältöön
kuva: Jaakko Hänninen / Jyväskylän kaupunki

Kotiseutupäivät Jyväskylässä 10.–13.8. – ohjelmassa myös arkkitehtuuria

Jyväskylän kaupunki järjestää tänä vuonna kansallisen kulttuurimme kesätapahtuman Kotiseutupäivät. Kotiseutuliikkeen vuosittaiseen päätapahtumaan osallistuu runsaasti kotiseutuaktiiveja eri puolilta Suomea, ja ohjelmassa on muun muassa ulkoilmakonsertteja, toritanssia ja parkouria – sekä arkkitehtuuria. Kotiseuturetkillä tutustutaan muun muassa Kivikauden kylään, Unescon maailmanperintökohteisiin ja Aallon arkkitehtuuriin.

Poimintoja ohjelmasta:

Luento: Alvar Aalto ja Jyväskylä
pe 11.8. klo 13–14
Jyväskylän yliopiston päärakennus, Aallon kirjasto, Seminaarinkatu 15

Alvar Aalto -museon johtaja Tommi Lindh kertoo kaupungista, jossa Aalto kävi koulunsa ja jonne hän perusti ensimmäisen toimistonsa ja suunnitteli useita merkittäviä rakennuksia.

Keskustelukammari: Arkkitehtuuri kotiseutujemme mielenmaisemissa
pe 11.8. klo 15
Aalto-sali, Kauppakatu 30

Yleisö pääsee keskustelemaan asiantuntija- ja päättäjäryhmän kanssa rakennettuun ympäristöön liittyvistä näkökulmista kotiseutujen pysyvyyden ja muutosten muovaajana. Keskustelua johdattaa Suomen Arkkitehtiliitto SAFA:n puheenjohtaja Leena Rossi. Mukana keskustelemassa ovat Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Meri Lumela, Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen johtaja Hanna Harris, arkkitehti, kaupunkitutkija ja Helsingin kaupungin elinkeinojaoston jäsen Kaarin Taipale sekä Saarijärven kaupunginjohtaja Timo Rusanen.

Keskustelukammari: Seurantalot kulttuurin tiloina
pe 11.8. klo 17
Aalto-sali, Kauppakatu 30

Suomi100-juhlavuonna seurantaloja ja niiden kansalaistoimintaa tuodaan esille monin tavoin. Valokuvaaja, arkkitehti Tuomas Uusheimo esittelee valokuvia seurantaloilta ja kertoo uudesta Seurantalolla-kirjastaan. Rakennustutkija, arkkitehti Johanna Hakanen kertoo seuraintalojen historiasta. Mukana keskustelemassa myös Niko Jokinen Wolmar-hankkeesta. Keskustelua seurantalojen kulttuuriperinnöstä ja merkityksestä ohjaa museotoimenjohtaja Heli-Maija Voutilainen.

Kotiseutupäivät järjestetään yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ja Suomen Kotiseutuliiton kanssa, ja tapahtuman suojelijana on Tasavallan Presidentti.

Lisätietoja Kotiseutupäivistä