Hyppää sisältöön
Säynätsalon kunnantalo kesäkuussa 2017. kuva: Miina Jutila / Archinfo

Yökylässä Säynätsalon kunnantalossa

Millaista olisi yöpyä Alvar Aallon mestariteoksessa? Nyt siitä voi ottaa selvää, sillä osa Säynätsalon kunnantalon (1952) asunnoista sekä vierashuoneet ovat matkailijoiden majoituskäytössä.

Kahden makuuhuoneen ja keittiön Hugo-asunnossa on vuoteet neljälle ja Henrik-yksiössä kahdelle hengelle. Vierashuoneet Alvari ja Elissa ovat yhden hengen huoneita, joilla on yhteinen kylpyhuone käytävällä. Alvarin ja Elissan itsekin aikoinaan käyttämät vierashuoneet aukeavat kunnantalon idylliselle sisäpihalle.

Asunnot Hugo ja Henrik. kuvat: Harri Taskinen
Asunnot Hugo ja Henrik. kuvat: Harri Taskinen

 

Säynätsalon kunnantalossa toimii myös kahvila, joka on päivittäin auki: arkipäivisin puolesta päivästä iltakuuteen ja viikonloppuisin kello kahdesta kuuteen. Samoina aikoina kunnantalo on avoinna tutustumiskäynneille, ja varauksesta vierailu on mahdollista muulloinkin. Kahvilan yhteydessä on pieni museokauppa.

”Kiinnostus majoittumiseen Säynätsalon kunnantalossa on kasvanut, kun tieto mahdollisuudesta on alkanut levitä”, sanoo kahvila- ja majoitusyrittäjä Harri Taskinen. ”Kokemus on ainutlaatuinen arkkitehtuurituristeille ja rauhallisuutensa vuoksi myös esimerkiksi tutkijoille.”

Varauksia voi tehdä suoraan sähköpostitse sekä verkkopalvelujen Airbnb:n tai Booking.comin kautta.

pohja

Lisätietoja

verkossa
Facebookissa
puhelimitse +358 40 197 1091 / Harri Taskinen