Hyppää sisältöön
Alvar Aalto, Anjalankosken tehdasalueen yli-insinöörin asunto Mäntylä.

Opastettuja tutustumiskierroksia Anjalankosken tehtaiden Alvar Aalto -rakennuksiin

Stora Enso avaa yleisölle Alvar Aallon suunnittelemia Anjalankosken tehdasalueen rakennuksia. Kiinnostus Kouvolan Inkeroisten Aalto-kohteisiin on noussut viime vuosina voimakkaasti, ja paperiteollisuusyritys haluaa nyt Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi esitellä tätä monipuolista ja arvokasta teollisuus- ja asuinaluekokonaisuutta kaikille Aallon arkkitehtuurista kiinnostuneille.

Alvar Aalto, Anjalankosken tehdasalueen yli-insinöörin asunto Mäntylä.
Kierrokset keskittyvät Stora Enson tehdasalueella sijaitseviin rakennuksiin:
• yli-insinöörin asunto eli Mäntylä, kalustettu Aalto-huonekaluilla
• Rantalinjan työnjohtajan asunto, jossa myös Aalto-aiheiset valokuvanäyttelyt
• kävelykierros Aalto-alueella

Aalto_Anjalankoski-kartta

1,5 tunnin mittaisia opastuskierroksia järjestetään touko- ja kesäkuussa keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15 ja 18 sekä lauantaisin klo 11 ja 14. Ryhmille on mahdollista sopia muitakin aikoja. Osallistuminen kierroksille on ilmaista. Kierrokset lähtevät Inkeroisten kirkolta, Kirkkosuora, 46900 Inkeroinen.

Lisätietoja

Katariina Rahkola
katariina.rahkola@storaenso.com
Mobile +358 40 356 2776

Tehdasalueella sijaitsee myös Ankkapurhan teollisuusmuseo.