Hyppää sisältöön
Kuva Arkkitehtitoimisto K2S

Vuoden teräsrakenne -palkinto Arkkitehtitoimisto K2S:n Fazer Experience -vierailukeskukselle

Arkkitehtitoimisto K2S palkittiin Vuoden teräsrakenne -palkinnolla uuden Fazerin vierailukeskuksen suunnittelusta. Uudisrakennuksessa yhdistyvät yhden katon alla sekä vierailu- että kokouskeskus. Rakennuksessa on käytetty runsaasti lasia, mikä mahdollistaa Fazerin tehdasalueen näkyvyyden sekä rakennusmassan läpi että sen sisäpuolelta. Lisäksi rakennukseen keskelle sijoitettiin pyöreä trooppinen kasvihuone, jossa kasvaa eläviä kaakaopuita. Vierailukeskuksen näyttelysuunnittelusta vastasi Ateljé Sotamaa.

Vuoden teräsrakenteesta palkittiin tilaaja Fazer Group, arkkitehtisuunnittelusta vastannut Arkkitehtitoimisto K2S, rakennesuunnittelija SS-Teracon, projektinjohtourakoitsija SRV Rakennus sekä teräsrungon valmistanut ja urakoinut Teräselementti.

Vuoden teräsrakenne -tunnistuksesta kilpailivat loppusuoralla yhdeksän hanketta:
Burj Al Arab Terrace, Dubai
Fazer Experience -vierailukeskus ja kokouskeskus, Vantaa
Finnavian Helsinki-Vantaan lentokentän lentokoneiden koekäyttörakennus, Vantaa
Kalasataman Isoisän silta, Helsinki
Lahden matkakeskus, Lahti
Hernesaarenrannan Löyly, Helsinki
Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan soodakattilalaitos, Äänekoski
Tampereen rantatunnelin ilmanvaihtopiiput, Tampere
Veho Mercedes-Benz Airport, Vantaa

Jokavuotisen palkinnon myöntää Teräsrakenneyhdistys ry.

Lisätietoa palkinnosta