Hyppää sisältöön

Tutustu ennakkoon Open House Helsinki -kohteisiin: Roihuvuoren ala-aste ja Jätkäsaaren Bunkkeri

Uudelleen avattu Roihuvuoren ala-aste

 

Roihuvuoren ala-asteen koulu aukesi syksyllä 2016 peruskorjauksen jäljiltä. Open House Helsinki järjestää esittelykierroksen paranneltuun rakennukseen.

Roihuvuoren ala-aste on yksi arkkitehti Aarno Ruusuvuoren (1967) päätöistä. Suorakaiteen muotoinen rakennus muodostaa vaikuttavan kontrastin ympäröivän kallioluonnon kanssa. Sisätiloissa karun kauniin maalaamattoman betonin seurana ovat taitelija Anitra Lucanderin suunnittelemat taideteokset ja väripinnat.

Rakennuksen sydämenä on ruokasali, jonka ympärille opetustilat ryhmittyvät kahdessa kerroksessa. Luokat avautuvat ympäristöön lasisen ulkoseinän kautta. Keskiosa puolestaan saa luonnonvaloa lukuisista kattoikkunoista.

Syksyllä 2016 koulu aukesi peruskorjauksen jäljiltä. Yhtenä keskeisenä haasteena oli löytää talotekniset ratkaisut ja reitit, jotka mahdollistivat alkuperäisen pelkistetyn tilallisen luonteen säilyttämisen ja osin myös palauttamisen.

Open House Helsinki järjestää esittelykierroksen 9.9.2016 uudelleeen avautuneessa Roihuvuoren ala-asteen koulussa.

 

Open House Helsinki: Roihuvuoren ala-aste

Perjantai 9.9.2016 kello 14.15.
Vuorenpeikontie 7, Helsinki
Esittelijä: Timo Jeskanen, arkkitehti

 

Tutustu ennakkoon kohteeseen videolta:

Puhe: Timo Jeskanen (Roihuvuoren ala-asteen peruskorjaus, Jeskanen–Repo–Teränne Arkkitehdit Oy)
Video: Aino Salmi
Musiikki: Ferenc Hegedus
© Arkkitehtuurin tiedotuskeskus 2016
Yhteistyössä Open House Helsinki

 

Jätkäsaaren Bunkkeri

 

Jätkäsaaren Bunkkeri on valtava, noin jalkapallokentän kokoinen betonirakennus matkustajaterminaalia vastapäätä Ruoholahdessa. Se valmistui vuonna 1972 kappletavaravarastoksi. Nyt sinne on suunnitteilla uimahalli, liikuntatiloja sekä asuinkortteli. Open House Helsinki järjestää esittelykierroksen Bunkkerin sisuksiin.

Vuonna 1972 valmistunut bunkkeri on Jätkäsaaren suurin rakennus, bruttoalaltaan se on yli 40 000 neliötä. Se oli aktiivisessa käytössä sataman talletusvarastona aina siihen asti kun Suomi liittyi Euroopan unioniin.

Nyt Bunkkerista muodostuu jälleen maamerkki, joka toimii majakkana ja porttina Helsinkiin saavuttaessa. Bunkkerista on tarkoitus kehittyä kaikkina vuorokauden aikoina elävä hybridi.

Tulevaisuudessa rakennuksessa yhdistyvät julkiset koulutus- ja virkistyspalvelut yksityisen asumisen kanssa. Julkisia palveluita rakennuksessa tulevat olemaan uimahalli sekä kulttuuri- ja liikuntatoimintojen areena. Ylimmissä kerroksissa taas sijaitsee noin 300 asuntoa suljetun ja istutetun korttelipihan ympärillä. Asunnoista aukeaa vapaat näkymät ympäröivän kaupungin ylle ja saariston.

Open House Helsinki järjestää Bunkkeriin esittelykierroksen, jossa kuullaan rakennuksen historiasta ja tulevaisuudesta. Oppaana toimii Jussi Murole arkkitehtitoimisto B&M:stä.

 

Open House Helsinki: Jätkäsaaren Bunkkeri

Lauantai 10.9.2016 kello 16
Itäinen vaihdekuja 8 (Kuulasota-areenan sisäänkäynti)
Esittelijä: Jussi Murole, arkkitehti, arkkitehtitoimisto B&M

 

Katso video ja kurkkaa mahtavan betonimöhkäleen kitaan:

Video: Aino Salmi
Puhe: Matti Kaijansinkko, SRV
Musiikki: Piotor Pacyna
© Arkkitehtuurin tiedotuskeskus 2016
Yhteistyössä Open House Helsinki

 

Open House Helsinki 9-11.9.2016

Lue lisää