Hyppää sisältöön
Uusi Kaupunki -kollektiivi. Kuva: Aki Antinkaapo.

Arkkitehtuurin Pietilä-palkinto Uusi Kaupunki -kollektiiville

Vuoden 2016 Pietilä-palkinnon sai tänä vuonna Uusi Kaupunki -kollektiivi. Uusi kaupunki on kuuden nuoren suomalaisen arkkitehtitoimiston perustama yritys ja yhteisö, johon kuuluu yli 30 arkkitehtia, kaupunkisuunnittelijaa ja palvelumuotoilijaa.

Rakennustietosäätiö myöntää palkinnon nuorelle arkkitehdille tai arkkitehtityöryhmälle joka toinen vuosi. Reima ja Raili Pietilän nimeä kantava arkkitehtuuripalkinto jaetaan merkittävästä työstä arkkitehtuurin uudistamiseksi.

”Nuoren polven arkkitehtien muodostama Uusi Kaupunki -kollektiivi on osoittanut pureutuvansa kaupunkisuunnitteluun tämän ajan edellyttämällä ennakkoluulottomuudella”, perustelee päätöstä Rakennustietosäätiön hallituksen jäsen professori, arkkitehti Markku Hedman.

Rakennustietosäätiön edellinen Pietilä-palkinto myönnettiin Serum arkkitehtien Antti-Markus Lehdolle, Vesa Humalistolle ja Sami Heikkiselle 2014.

Hukkatila Huvipuisto veturitalleille. Oulun kulttuuritalo Valveessa järjestettiin osallistava arkkitehtuurityöpaja Uusi Oulu! -suunnittelutyöpaja toi uusia ajatuksia ja näkökulmia kaupunkikeskustan kehittämiseen.
Uusi kaupunki -kollektiivin osallistavan Uusi Oulu! -suunnittelutyöpajan referenssikuva Oulun Ratapihan käyttämättömälle alueelle.