Hyppää sisältöön
Architecture for Refugees -ryhmän ja Architecture Sans Frontières International -järjestön tapahtuma järjestettiin Suomen paviljongin From Border to Home -näyttelyn avajaisten yhteydessä Venetsiassa 28.5.2016. Valokuva: Inari Virkkala.
Architecture for Refugees -ryhmän ja Architecture Sans Frontières International -järjestön tapahtuma järjestettiin Suomen paviljongin From Border to Home -näyttelyn avajaisten yhteydessä Venetsiassa 28.5.2016. Valokuva: Inari Virkkala.

Venetsian arkkitehtuuribiennaali: Suomen paviljongin tapahtumakesän pääpuhujana kansanedustaja Pekka Haavisto

Jos suunnittelette matkaa Venetsian 15. arkkitehtuuribiennaaliin, kannattaa muistaa Arkkitehtuurimuseon ”From Border to Home” -näyttelyn runsas oheisohjelma. Suomen paviljongin seuraava tapahtuma on arkkitehti-työpari Milja Lindbergin ja Christopher Erdmanin ”We House Refugees” -projektin avoin keskustelutilaisuus lauantaina 9.7.2016 klo 14–16. Kansanedustaja Pekka Haavisto alustaa keskustelua otsikolla ”Resiliency & Refugees – Preparing Cities for Climate-Induced Migration”. Keskustelun aiheena on ilmastonmuutokseen liittyvä pakolaisuus kaupunkien kehittämisen kannalta.

Lauantaina 23.7.2016 klo 11.30–13 keskustellaan aiheesta ”Transforming Europe”. Suomen paviljongin näyttelyn kuraattori Marco Steinberg on kutsunut vieraakseen ArchDaily-sivuston perustajan ja päätoimittajan David Basulton, lontoolaisen RSA-järjestön toiminnanjohtajan Matthew Taylorin, Community Solutions -järjestön perustajan ja johtajan Rosanne Haggertyn sekä Berliinissä asuvan syyrialaisarkkitehdin Yasser Almaamounin.

Ajantasaiset tiedot Suomen paviljongin näyttelystä ja ohjelmistosta löytyvät Arkkitehtuurimuseon From Border to Home -blogista. Myös Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen englanninkieliseltä finnisharchitecture.fi-sivustolta löytyy runsaasti taustottavia artikkeleita ja näyttelyraportteja. Kannattaa lukea muun muassa arkkitehti Inari Virkkalan raportti toukokuisesta The Opportunity within the European Crisis” -keskustelutilaisuudesta Suomen paviljongissa ja katsoa juttuun liittyvä apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen videohaastattelu.

Finnisharchitecture.fi-sivustolta löytyy myös Virkkalan raportti arkkitehtuuribiennaalin viralliseen ohjelmaan kuuluvasta ”Time Space Existence” -näyttelystä, päänäyttelyyn kutsuttujen Jenni Reuterin, Saija Hollménin ja Helena Sandmanin haastattelu sekä runsaasti tunnelmakuvia maailman merkittävimpiin kuuluvasta arkkitehtuuritapahtumasta. Myös Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen tuottama ”Meet the Makers” -videohaastattelusarja Pohjoismaisen paviljongin ”In Therapy: Nordic Countries Face to Face” -näyttelyn suomalaisista osallistujista löytyy englanninkieliseltä sivustoltamme.

Finnisharchitecture.fi-sivustomme Venetsian arkkitehtuuribiennaali -juttukokonaisuus löytyy osoitteesta www.finnisharchitecture.fi/venice-biennale/.

Helsingin kaupungin Matti Kaijansinkko, Anni Sinnemäki ja Outi Säntti tutkivat Jätkäsaaren Bunkkerin pienoismallia yhdessä B&M Arkkitehtien Jussi Murolen ja J-P Lehtisen kanssa Time Space Existence -näyttelyssä. Valokuva: Inari Virkkala.
Helsingin kaupungin Matti Kaijansinkko, Anni Sinnemäki ja Outi Säntti tutkivat Jätkäsaaren Bunkkerin pienoismallia yhdessä B&M Arkkitehtien Jussi Murolen ja J-P Lehtisen kanssa Time Space Existence -näyttelyssä. Valokuva: Inari Virkkala.
Arkkitehdit Sinikka Kouvo ja Erkki Partanen Time Space Existence -näyttelyn avajaisissa. Valokuva: Inari Virkkala.
Arkkitehdit Sinikka Kouvo ja Erkki Partanen Time Space Existence -näyttelyn avajaisissa. Valokuva: Inari Virkkala.