Hyppää sisältöön
Metsä, jonka keskellä on järvi ja järven toisella puolella on suuri kartano rakennus
Monreposin kartanon päärakennus. Kuva: Taneli Eskola.

Porraskiveltä puiden siimekseen -näyttely Tampereella 13.6.–19.8.2016

Tampereella Galleria Nottbeckissa esillä oleva Arkkitehtuurimuseon näyttely Porraskiveltä puiden siimekseen  tarkastelee puutarhataiteen ja arkkitehtuurin suhdetta 1700-luvulta 2000-luvulle. Näyttelyn sisältö suikertaa yksittäisistä puutarha- ja maisemakohteista kokonaisten kaupunginosien viherympäristöjen suunnitteluun. Helsingin Arkkitehtuurimuseon sekä Jyväskylän Alvar Aalto -museon Gallerian kautta Tampereelle saapunut näyttely on osa Tampereen kaupungin järjestämiä valtakunnallisen vihervuoden tapahtumia.

Näyttelyn ovat kuratoineet Arkkitehtuurimuseon arkistonhoitaja FL Elina Standertskjöld ja tutkija FT Julia Donner. Sen on suunnitellut arkkitehti Hannele Grönlund. Metropolian ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat toteuttaneet esillä olevan Monrepos-multimediateoksen.

Porraskiveltä puiden siimekseen – Suomalaisen puutarhataiteen ja arkkitehtuurin dialogeja

Galleria Nottbeck, Satakunnankatu 18, Tampere
13.6.–19.8.2016, arkisin klo 13–18