Hyppää sisältöön
Pojat lennättämässä lennokkia Viitaniemessä 1970-luvulla. Taustalla oikealla näkyy Jorma Järven suunnittelema v.1961 valmistunut kolmikerroksinen lamellitalo. Kuva: Seppo Turpeinen / Keski-Suomen museo.

1960-luvun arkkitehtuuria Keski-Suomen museosssa 2.10.2016 saakka

Keski-Suomen museossa Jyväskylässä avattu näyttely esittelee Suomen 1960-luvun arkkitehtuurin suuntauksia.

1960-luvulla Suomessa elettiin kaupungistumisen aikaa ja teollinen massatuotanto uudisti modernistista arkkitehtuuria. Kuvataiteet, sisustus ja muoti vahvistivat ajan värikylläistä ihannetta. Samaan aikaan kuitenkin arkkitehtuurissa elettiin mustavalkoisen asketismin aikaa. Käsittelemättömästä betonista tuli rakentamisen tunnuspiirre. Uusi utopia oli virtaviivainen ja sarjallinen.

Näyttely avaa 1960-luvun arkkitehtuurin teemoja, visuaalisia erityispiirteitä ja estetiikkaa yleistajuisesti. Samalla se kutsuu tarkastelemaan aikakauden yhteiskunnallisia näkökulmia ja esittelee arkkitehtuurin keskeisiä tekijöitä.

Arkkitehtuurimuseon tuottama näyttely nähdään Keski-Suomen museon jälkeen Helsingissä.

Lue lisää

 

VÄRIKKÄÄMPI, ILOISEMPI, HIENOSTUNEEMPI – 1960-luvun suomalaista arkkitehtuuria

Keski-Suomen museo, Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
11.6.– 2.10.2016, avoinna ti-su klo 11-18

60-luvun arkkitehtuuria esittelevä näyttely Keski-Suomen museossa. Kuva: Pekka Helin / Keski-Suomen museo.
60-luvun arkkitehtuuria esittelevä näyttely Keski-Suomen museossa. Kuva: Pekka Helin / Keski-Suomen museo.