Hyppää sisältöön
Ylösnousemuskappeli, Erik Bryggman 1938-1941. Reliefi Jussi Vikainen. Kuva Milla Järvipetäjä.

Touko-kesäkuussa Erik Bryggmanin 125-juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa Turussa ja Turun lähialueilla

Bryggman-instituutti järjestää touko-kesäkuussa runsaasti Erik Bryggmanin 125-juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa Turussa ja Turun lähialueilla.

Paraisten Bryggman-päivä 17.5

Luento: Erik Bryggmanin arkkitehtuuri ja pohjoismaiset vaikutteet – hautakappelit ja koulut. Bryggman-instituutin asiamies, FM Mikko Laaksonen klo 17, Malmin koulu, Parsbyntie 12, Parainen.

Opastettu kierros: Malmin koulu, Paraisten keskiaikainen kirkko, Paraisten hautauskappeli ja Vanha Malmi klo 18-20- Lähtö Malmin koululta. Oppaana Bryggman-instituutin asiamies, FM Mikko Laaksonen. Ei opastusmaksua.

Erik Bryggmanin arkkitehtuuri -näyttely Paraisilla 17.5 – 3.6

Bryggmanin ajan Kupittaa ja Vasaramäki su 22.5 13 – 15.

Kierroksella tutustutaan Erik Bryggmanin Kupittaan puistoon suunnittelemiin kohteisiin sekä Vasaramäen funktionalistiseen ja sodanjälkeiseen arkkitehtuuriin. Oppaana Karoliina Vitikainen. Aloituspaikka Kupittaanpuisto, Pyhän Henrikin lähde.

Bryggman – arkkitehtuurikierros ilman Bryggmanin rakennuksia Martissa su 29.5 klo 14-16

Martissa ei nykyisin ole Erik Bryggmanin rakennuksia. Alueelta on purettu kaksi Bryggman-kohdetta ja siellä on paljon Bryggmanin aikalaisten arkkitehtuuria. Oppaana Mikko Laaksonen. Kokoontuminen Martin kirkolla.

Paimion parantola sekä Aallon ja Bryggmanin yhteistyö ,la 4.6 11.15 – 12.45

Opas Karoliina Vitikainen. Paimion parantola, Alvar Aallontie 275

Salon Bryggman – päivä 5.6

Opastettu kierros Erik Bryggmanin arkkitehtuurista Salossa. Kohteina kulttuuritalo Kiva ja Sininen talo. Lähtö Salon rautatieasemalta klo 12,15 ja 15.15. Oppaana FM Mikko Laaksonen. Kesto 1,5 tuntia. Opastusmaksu 10 e sisältäen kahvin ja pullan, ei alennushintaa.

Lauri Hollménin Kiva-kirjan julkaisutilaisuus. Kulttuuritalo Kiva, Horninkatu 21, klo 18.

Lauri Hollménin esittely

Luento Erik Bryggmanin arkkitehtuuri ja pohjoismaiset vaikutteet – pohjoismainen klassismi ja elokuvasalit ja auditoriot.

1920-luvun klassismi ja Erik Bryggman itäisessä keskustassa, arkkitehtuurikierros ti 7.6 klo 18-20

Kierroksella tutustutaan 1920-luvun klassistiseen arkkitehtuuriin Turun keskustassa. Oppaana Mikko Laaksonen. Lähtö Olavinpuistosta, Kaskenkatu 2.

Erik Bryggman ja 1940-50-luvun arkkitehtuuri ti 14.6 klo 18-20

Kierroksella tutustutaan sodanjälkeiseen arkkitehtuuriin Turun keskustassa. Oppaana Mikko Laaksonen. Lähtö Turun konserttitalolta.

As Oy Kellonsoittaja, Ilmari Ahonen ja Erik Bryggman 1925. Kuva Milla Järvipetäjä.
As Oy Kellonsoittaja, Ilmari Ahonen ja Erik Bryggman 1925. Kuva Milla Järvipetäjä.

Opastuskierrosten perushinnoittelu on kahden tunnin kierrokselta 10 € ja alle 18-vuotiaat, opiskelijat, työttömät tai eläkeläiset 5 €. Poikkeavat hinnat merkitty ohjelmaan. Kierroksilla saattaa olla jyrkkiä mäkiä ja portaita, tarkista tarvittaessa oppaalta tai info@bryggman.fi.

Lue lisää

Tiedustelut ja paikkavaraukset info@bryggman.fi