Hyppää sisältöön
Trevor Harris ja Hennu Kjisik perustivat toimiston yhdessä vuonna 1985. Toimiston töihin lukeutuu mm. Kalasataman yleissuunnitelma Helsingissä.

Arkkitehdit Trevor Harris ja Hennu Kjisik saivat Otto-Iivari Meurman -palkinnon

Arkkitehtiliitto SAFA myöntää Otto-Iivari Meurman -palkinnon vuosittain arkkitehdille tai arkkitehtiryhmälle, joka on vaikuttanut merkittävästi hyvän elinympäristön aikaansaamiseksi. Tänä vuonna tunnustuksen saivat arkkitehdit Trevor Harris ja Hennu Kjisik. Palkinto myönnettiin pitkäjänteisestä toiminnasta innovatiivisen ja laadukkaan kaupunkisuunnittelun hyväksi.

Palkinto myönnettiin Arkkitehtipäivillä Tampereella 22.4.2016.
Otto-Iivari Meurman -palkinto myönnettiin Arkkitehtipäivillä Tampereella 22.4.2016. Kuva Mikko Laak.

Trevor Harris on toiminut kaupunkisuunnittelun professorina Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksella vuodesta 1999 ja Hennu Kjisik Oulun yliopiston arkkitehtiosaston yhdyskuntasuunnittelun professorina vuodesta 2010. He perustivat yhdessä toimiston vuonna 1985. Toimiston töihin lukeutuu muun muassa Kalasataman ja Viikinmäen yleissuunnitelmat Helsingissä sekä Aviapoliksen ja Marja-Vantaan alueiden suunnitelmat Vantaalla.

Palkintolautakunnan puheenjohtaja Paula Keskikastarin perustelujen mukaan palkinto myönnettiin ”kahdelle aktiiviselle ja kansainväliselle kaupunkisuunnittelijalle, jotka ovat urallaan vaikuttaneet merkittävästi suomalaiseen kaupunkisuunnitteluun kilpailutoiminnan, suunnittelutyön ja erityisesti opetustoiminnan kautta.” Opetustyössä erityiskiitosta sai kansainvälinen ja perspektiiviä antava ote, joka korostaa opiskelijoiden omaa rohkeutta ja omatoimisuutta.