Hyppää sisältöön
Kuva: Kaurian värimalli, tekijä taiteilija Eino Kauria.

Paimion parantola -näyttely Alvar Aalto museossa 10.4.2016 asti

Alvar Aallon tunnetuimpiin töihin kuuluvalle Paimion parantolalle on avattu oma näyttely Jyväskylän Alvar Aalto -museon Galleriaan. Vuonna 1933 valmistunut funktionalistinen keuhkotautiparantola sairaala-alueineen on yksi Suomen merkittävimpiä rakennettuja ympäristöjä.

Näyttelyssä esitellään Paimion parantolan vaiheita ja ajan kerrostumia Suomen ensimmäisen säilyttämisen hallintasuunnitelman valossa. Projektin ohjausryhmän hyväksymistä odottavan hallintasuunnitelman avulla saadaan uutta, yksityiskohtaista tietoa kokonaistaideteoksena pidetystä parantolasta, jonka arkkitehtuuri, sisustus, valaistus ja jopa äänimaailma oli suunniteltu tukemaan potilaan toipumista ja lepoa.

Lue lisää

PAIMION PARANTOLA
Ilmaa, valoa ja terveellisyyttä
12.2.–10.4.2016
Alvar Aalto -museon Galleria
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
avoinna ti–su 11–18