Hyppää sisältöön
Suuri tumma puinen kerrostalo
Vuoden Puupalkinnon saanut As Oy Jyväskylän Puukuokka. Kuva: Mikko Auerniitty.

Vuoden 2015 Puupalkinto OOPEAA:n Jyväskylän Puukuokalle

Tänä vuonna 18. kertaa jaettava Puupalkinto myönnettiin As Oy Jyväskylän Puukuokalle. Rakennuksen pääsuunnittelija on arkkitehti Anssi Lassila, arkkitehtitoimisto OOPEAA:sta (Office for Peripheral Architecture). Jyväskylän Kuokkalassa sijaitseva 8-kerroksinen puukerrostalo sai tänä vuonna myös Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon.

Tuomariston mukaan Puukuokka on arkkitehtuuriltaan, massoittelultaan ja väritykseltään mielenkiintoinen kohde, joka eri puolilta tarkasteltaessa avautuu katsojalle vaihtelevalla ja yllätyksellisellä tavalla, ja jossa puun käyttö on selkeää ja luontevan varmaotteista.

Tuomariston mukaan Puukuokassa on käytetty puuta selkeästi ja luontevan varmaotteisesti. Kuva: Mikko Auerniitty
Tuomariston mukaan Puukuokassa on käytetty puuta selkeästi ja luontevan varmaotteisesti. Kuva: Mikko Auerniitty.

Puupalkinto jaetaan vuosittain kannustuksena rakennukselle, sisustukselle tai rakenteelle, joka edustaa korkealaatuista, suomalaista puuarkkitehtuuria tai jossa puuta on käytetty rakennustekniikkaa edistävällä tavalla. Aikaisemmin palkinto on myönnetty muun muassa Serlachiuksen taidemuseon Gösta-paviljongille (MX_SI) sekä Suomen luontokeskus Haltialle (Arkkitehdit Lahdelma & Mahlamäki).

Yleisöäänestyksen voittaja Åkerudden

Viime vuosilta tuttuun tapaan loppusuoran puupalkintoehdokkaiden kesken järjestettiin yleisöäänestys. Kilpailu oli tasainen, mutta lopulta yleisöäänestyksen voitti selkeästi talo Åkerudden, jonka on suunnitellut arkkitehti Mathias Nyström.

Näyttökuva 2015-11-27 kello 12.15.46
Yleisöäänestyksen voittanut Åkerudden. Kuva: Kuvio Architectural Photography.

Katso kaikki kohteet täältä.
Lue lisää täältä.