Hyppää sisältöön
Mies rannalla ja hänen ympärillä on erilaisia huonekaluja
Ilmari Tapiovaara. Kuva: Designmuseo.

Ilmari Tapiovaaran juhlavuosinäyttely Jyväskylän Alvar Aalto -museossa

Jyväskylän Alvar Aalto -museossa avatun näyttelyn keskiössä on suomalainen sisustusarkkitehti ja muotoilija Ilmari Tapiovaara. Näyttelykokonaisuus on matka läpi Tapiovaaran elämän aina nuoresta opiskelijasta yhdeksi Suomen merkittävimpiä muotoilijoita.

Ilmari Tapiovaara (1914–1999) oli yksi suomalaisen muotoilun ja sisustusarkkitehtuurin suurista nimistä. Hänen käsialaansa ovat monet ensimmäisistä kotimaisen muotoilun menestystuotteista.

Designmuseon juhlavuosinäyttelystä Alvar Aalto -museoon koostettu näyttely esittelee katsojalle tuotteliaan, sosiaalisesti vastuuntuntoisen ja karismaattisen muotoilijan. Sisustusarkkitehdiksi valmistunut Tapiovaara teki monipuolisen uran muotoilualalla toimien muun muassa huonekalutehtaan taiteellisena johtajana, opettajana, kehitysyhteistyötehtävissä ja oman suunnittelutoimiston vetäjänä.

Tapiovaara oli nykyaikaisen ammattimaisen muotoilun puolestapuhuja. Hän vaali työskennellessään demokraattisen tuotannon ihannetta, maantieteelliset rajat ylittävää solidaarisuutta ja painotti ekologisuuden sekä paikallisen tuotannon merkitystä.

Näyttelyssä on esillä huonekaluja, alkuperäisiä piirustuksia ja luonnoksia, sisustussuunnitelmia ja Tapiovaaran henkilökohtaisia tavaroita.

ILMARI TAPIOVAARA
31.1.2016 saakka
Alvar Aalto -museon Galleria
Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä
Avoinna: Ti klo 11–20, ke–su klo 11–18, ma suljettu