Hyppää sisältöön
Uusi Kaupunki -työpaja 8.9. Kuvat: Aino Salmi

Uusi Kaupunki -työpaja

Espan arkkitehtuurikesän päätösviikolla Re-Creation -pavilijongeilla oli vieraana Uusi Kaupunki -kollektiivi, joka esitteli alkusyksyn  suunnittelutyöpajoissa kerättyjä ajatuksia Helsingin ja lähiseutujen tulevaisuudesta.

Pauli Siponen ja Inari Virkkala esittelivät Uusi Kaupunki -kollektiivin kehittelemiä metodeita asukkaiden osallistumiseen. Esillä olivat Uusi Vallisaari -työpajassa käytetyt tehtävät Vallisaaren hengen kartoittamiseen sekä Malmin työhuone -työpajoihin kehitetty toimintokartta. Syyskuun alussa osana Malmin lentokentän alueen suunnittelua Uusi Kaupunki oli mukana järjestämässä kaksi työpajaa lähialueen asukkaille, yrittäjille, käyttäjille ja muille kiinnostuneille. Tavoitteena oli saada osallistujilta paikallistietoa, kokemuksia ja ehdotuksia kaavarunkotyöhön.

Uusi Kaupunki -työpaja, Inari Virkkala.
Inari Virkkala.
Pauli Siponen
Pauli Siponen

Uusi Kaupunki -kollektiivin ovat perustaneet nuoret arkkitehtitoimistot Futudesign, Jada, Pro Toto, Studio Puisto, Arkkitehdit R+K sekä kiinteistökehitysyhtiö Hukkatila. Viimeisen vuoden aikana mukaan ovat liittyneet myös AOR, Avarrus, Kaleidoscope, Luo Arkkitehdit sekä Muuan. Moniäänisen joukon yhteinen tavoite on tehdä kaupungeista parempia.

Tilaisuuden järjestäjät olivat Arkkitehtuurin tiedotuskeskus ja Arkkitehtuurimuseo.

Työpaja 8.9. -Uusi Kaupunki. Inari Virkkala veti Espan paviljongeilla Espan arkkitehtuurikesässä.

Kuvat: Aino Salmi