Hyppää sisältöön
Jonas Malmbergin opastama Alvar Aalto -kävelykierros. Takana Aallon suunnittelema Erottajan paviljonki. Kuvat: Aino Salmi

Aalto-kohteita kävellen

Espan arkkitehtuurikesän suositut kävelykierrokset ovat keränneet kesän aikana yhteensä satoja osallistujia. Tämänkertaisella, Alvar Aalto -säätiön ja -museon arkkitehti Jonas Malmbergin opastamalla kävelyllä keskityttiin Esplanadin ja Keskuskadun Aalto-rakennuksiin, sekä toteutuneisiin että luonnoksiksi jääneisiin. Rautatalolla käytiin myös sisällä. Kirjatalon ja Enso-Gutzeitin päärakennuksen innoittamina pohdittiin taloihin liittyneitä erilaisia rakennussuojelukiistoja.

Seuraa Arkkitehtuuria Espan kesässä -ohjelmaa osoitteessa www.recreation.fi. Järjestäjät Arkkitehtuurin tiedotuskeskus ja Arkkitehtuurimuseo.

Arkkitehtuurikävelykierros: Jonas Malmberg. 27.8 2015.
”Sokeripalaksikin” kutsuttu Stora Enson pääkonttori eli entinen Enso-Gutzeitin pääkonttori. Rakennuksen kaakon puoleisesta julkisivusta tuli muista poiketen umpinainen, sen mahdollista laajentamista ajatellen.
Arkkitehtuurikävelykierros: Jonas Malmberg. 27.8 2015.
Kino-Palatsin paikalle rakennettu Akateemisen kirjakaupan Kirjatalo valmistui vuonna 1969.