Hyppää sisältöön
Nainen ottaa kuvaa mittakaava ukkelista.
Airueksi arkkitehtuuriin -arkkitehtuurikasvattajakoulutus. Kuvat Ilpo Vuorela ja Reijo Mitrunen.

Hunajamiehen yöpymislava 1:10

Airueksi arkkitehtuuriin -täydennyskoulutuksen kolmantena kontaktiopetusviikonloppuna sukellettiin pienoismallien maailmaan. Arkkitehti Reijo Mitrunen keskittyi perjantain alustuksessaan ammattilaisten tekemiin pienoismalleihin. Arkkitehti Ilpo Vuorela puolestaan kertoi mallityöskentelystä osana lasten ja nuorten arkkitehtuurikasvatusta. Päivän päätteeksi opiskelijat tekivät itsestään 1:10 mittakaavahahmon.

Lauantaina tehtävänä oli Ville Haapasalon Kaukasia 30 päivässä -ohjelman inspiroimana suunnitella hunajamiehen yöpymislava, eli rakennelma, jossa vuoristossa mehiläisiä hoitava eläkeläismies voi yöpyä suojassa säältä ja turvassa pedoilta. Suunnittelu mittakaavahahmoa hyödyntäen lähti käyntiin vauhdilla.

Hatsalan klassillisen koulun teknisen työn tilat olivat oivallinen työskentely-ympäristö pienoismallien toteuttamiseen. Kalustohoitaja Hannu Koistisen opastuksella päästiin kokeilemaan käsityökalujen lisäksi myös lehti- ja vannesahoja, joista olikin alustalautojen ja kapalevyn kaarevien leikkausten kanssa paljon iloa. Opiskelijat suhtautuivat tehtävään niinkin kunnianhimoisesti, että vain harva ehti siirtyä päivän toiseen tehtävään – rakentamaan maastomallia pakkauspahvista.

Ohjaajat olivat iloisesti yllättyneitä siitä, miten kekseliäitä ja monipuolisia ratkaisuja tuohon yöpymislavatehtävään tuli.

Aikaisemmat postaukset:

Airueksi arkkitehtuuriin – arkkitehtuurikasvatuksen täydennyskoulutus starttaa syksyllä 2014
Airueksi arkkitehtuuriin -koulutus käynnistyi tohinalla
Asiaa arkkitehtuurista ja aistihavaintoja Kuopiosta