Hyppää sisältöön
Palkinnonjakotilaisuus.
Vuoden 2015 Alvar Aalto -mitalin ojensi apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki. Valokuva: Juho Haavisto / MFA.

Alvar Aalto -mitali ojennettiin Arkkitehtuurin päivänä espanjalaiselle arkkitehtikaksikolle

Alvar Aallon syntymäpäivänä 3.2. vietettävää Arkkitehtuurin päivää juhlistettiin Helsingin kaupungintalolla avoimella juhlaseminaarilla sekä 12. kertaa myönnettävän Alvar Aalto -mitalin palkintoseremonialla. Vuoden 2015 Alvar Aalto -mitalin saivat espanjalainen arkkitehtikaksikko Fuensanta Nieto ja Enrique Sobejano.

Hiljaista kieltä puhuvat teokset osoittavat, että merkityksellisen arkkitehtuurin ehto on paikallisen kulttuurin ja suunnittelutehtävän taustan syvällinen ymmärrys.
_ Vuoden 2015 Alvar Aalto -mitalijury: professori ja arkkitehti Rainer Mahlamäki (Suomi), arkkitehti Simo Freese (Suomi), arkkitehti Wessel de Jonge (Hollanti) sekä professori ja arkkitehti Dorte Mandrup–Poulsen (Tanska).

Arkkitehtuurimuseo esittelee Nieto Sobejano Arquitectos -toimiston töitä pienen salin näyttelyssä 4.2. – 1.3.2015. Lisätietoa palkituista sekä Alvar Aalto -mitalista löytyy Arkkitehtuurimuseon verkkosivuilta osoitteesta www.mfa.fi/aaltomitali.

S: Fassade
Nieto Sobejano Arquitectos. San Telmo museon laajennus. Kuva: Roland Halbe.
AAMedal2015PhotoJuhoHaavistoMFA-21
Vuoden 2015 Alvar Aalto -mitalistit Enrique Sobejano ja Fuensanta Nieto. Kuva: Juho Haavisto / MFA.
AAMedal2015PhotoJuhoHaavistoMFA-29
Arkkitehtuurin päivää vietettiin Helsingin kaupungintalolla. Kuva: Juho Haavisto / MFA.