Hyppää sisältöön
Kuva nettisivuista, jossa lukee: "A man can do all things if he will".

Haaveissa arkkitehdin ammatti? Tutustu uuteen arkkitehdiksi.fi-tietosivustoon

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus on julkaissut uuden, erityisesti yläkoulujen ja lukioiden oppilaita sekä opinto-ohjaajia palvelevan verkkosivuston arkkitehdiksi.fi.

Sisällöltään kompakti sivusto kokoaa yhteen tietoa ja materiaalia pääsykokeista, opiskelijavalinnasta, opiskelusta sekä arkkitehdin työstä. Ammatinvalintaansa suunnitteleva löytää sivustolta vastauksen muun muassa kysymyksiin: Minkälaisissa tehtävissä arkkitehti voi toimia? Mikä on arkkitehtien työllisyystilanne? Minkälaista palkkaa arkkitehti voi saada? Minkälaista on opiskella arkkitehdiksi yliopistossa?

Arkkitehdiksi.fi-sivuilta selviää myös, mitä eroa on arkkitehdin, maisema-arkkitehdin, sisustusarkkitehdin ja rakennusarkkitehdin tutkinnolla. Lisätietoa aiheista löytyy linkkien kautta verkossa jo olevilta, ammatinvalinnan ja opiskelun kannalta olennaisilta sivustoilta.

Verkkosivun rinnalle on keskustelufoorumiksi avattu myös Facebook-sivu www.facebook.com/arkkitehdiksi.

Arkkitehdiksi.fi-työryhmässä ovat edustettuna: Aalto-yliopiston Arkkitehtuurin laitos, Oulun yliopiston Arkkitehtuurin tiedekunta ja Tampereen teknillisen yliopiston Arkkitehtuurin laitos sekä Arkkitehtitoimistojen liitto ATL, Suomen Arkkitehtiliitto SAFA ja Arkkitehtuurin tiedotuskeskus.

Lisätietoa arkkitehdiksi.fi -sivustosta:

Jaana Räsänen
asiantuntija /arkkitehtuurikasvatus
Arkkitehtuurin tiedotuskeskus
+358 50 522 1571
jaana.rasanen@archinfo.fi