Hyppää sisältöön
Kuusi mustavalkoista paperia, joissa on erilaisia kuvia.

Keskustelua kauhun skenografiasta Omenapuutalossa Helsingissä 10.12.2014

Helsinki International Artist Programme (HIAP) kutsuu Omenapuutalossa Helsingissä keskiviikkona 10.12.2014 klo 18 järjestettävään englanninkieliseen keskustelutapahtumaan aiheesta kauhun skenografia.  Taiteilijat Patrik Aarnivaara ja Maija Rudovska avaavat yhteistä taiteellista tutkimusprojektiaan, jossa tarkastellaan muun muassa tilallisen kerronnan ja kummitustalojen psykomaantieteen ulottuvuuksia elokuvataiteessa.

Tapahtumassa kuullaan ja nähdään esimerkkejä arkkitehtuurin käytöstä pelon, shokin ja pelotevaikutuksen ilmaisijana kauhuelokuvissa. Kommentaattoreina toimivat kuraattori Jenni Nurmenniemi (HIAP) ja arkkitehti Helmi Kajaste, jonka Aalto-yliopistossa vuonna 2013 hyväksytty diplomityö käsitteli elokuvataiteen tapoja käyttää arkkitehtuuria aktiivisena toimijana ja subjektina suhteessa ihmiseen.

Englanninkielinen tapahtuma on kaikille avoin ja siihen on ilmainen sisäänpääsy.

Patrik Aarnivaara & Maija Rudovska: Scenography of Horror
Keskiviikkona 10.12.2014 klo 18–20.
Omenapuutalo, Lapinlahdentie 1, Helsinki.
Lisätietoja Facebook-tapahtumailmoituksesta.

HIAP-horror