Hyppää sisältöön
Black and white image of a spiral staircase.
Rozhledna Doubravka. Martin Rajniš, David Kubík, Tomáš Kosnar, Sven Nevlida. Kuvalähde: hutarchitektury.cz.

Arkkitehtuurimuseossa tapahtuu: Global Awards 2014 -voittaja Martin Rajniš luennoi 26.11.2014

Vuoden 2014 Global Awards for Sustainable Architecture -palkittuihin kuuluva tsekkiläinen arkkitehti Martin Rajniš luennoi Arkkitehtuurimuseossa, Helsingissä keskiviikkona 26.11.2014 klo 18. Englanninkielisen luennon otsikko on Experimental Wooden Constructions.

Martin Rajniš on yksi viidestä Global Award for Sustainable Architecture 2014 -tunnustuksen saaneista arkkitehdeistä. Prahassa vuonna 1944 syntynyt Rajniš on toiminut myös professorina Prahan taide-, arkkitehtuuri- ja muotoiluakatemiassa VSUP:ssa vuosina 1993–1997. Oman e-MRAK-toimistonsa Rajniš perusti vuonna 2001; nykyisin toimisto toimii nimellä Huť architektury Martin Rajniš s.r.o. Toimiston tuottama lyhyt, Global Awards for Sustainable Architecture -palkintoon liittyvä video on nähtävissä YouTube-kanavalla osoitteessa youtu.be/cUyL7pCqSQU.

 

kruh_photo1
Tsekkiläinen arkkitehti Martin Rajnis sai yhden viidestä Global Awards for Sustainable Architecture 2014 -tunnustuksesta.

Rajnišin luento on osa Arkkitehtuurimuseossa esillä olevan Vuosirenkaita 1994–2014. Puuarkkitehtuurin uusi sukupolvi -näyttelyn oheisohjelmaa. Arkkitehtuurimuseon ja Aalto-yliopiston Puustudion yhteisnäyttely kertoo uuden suomalaisen puuarkkitehtuurin tarinan kahden viimeisen vuosikymmenen ajalta juhlistaen samalla Aalto-yliopiston Wood Program -ohjelman 20-vuotista taivalta. Rajnišin luennon yhteydessä on tarjolla myös näyttelykierros näyttelyn yhtenä kuraattorina toimineen arkkitehti Philip Tidwellin johdolla.