Hyppää sisältöön
Rihardinkadun kirjaston kierreportaat kuvattuna ylhäältäpäin.
Matemaattisia muotoja ja pintoja Rikhardinkadun kirjastossa. Rakennuksen suunnitteli Theodor Höijer, ja se valmistui vuonna 1881 Pohjoismaiden ensimmäisenä yleiseksi kirjastoksi suunniteltuna rakennuksena. Kuva: Henriikka Uotila

Monialaisia oppimiskokonaisuuksia


Tilat, talot & kaupungit

Arkkitehtuurikoulu Arkin tuottama materiaali on laadittu tulostettavien A4-.pdf-korttien muotoon. Tehtävissä yhdistetään useita eri oppiaineita arkkitehtuurin avulla. Tilat, talot ja kaupungit kokonaisuuteen kuuluu aihealueittain johdantoarkit, tehtäväarkit ja niitä täydentävät apuarkit. Materiaali jakautuu kolmeen teemaan: arkkitehtuurin peruskäsitteet, asuminen ja kaupunki. Peruskoulun 1.–6.  luokille. Tutustu materiaaliin Arkin sivuilta tästä


Tila2030.fi 

Tila 2030 -materiaali vie viikon mittaiselle monialaiselle oppimispolulle rakennettuun ympäristöön. Selainpohjainen materiaali ei vaadi kirjautumista. Taustatarinassa on kuvitteellisen kunnan kirjastohankkeen toteutus, johon tarvitaan niin suunnittelun ja rakentamisen kuin kiinteistönhoidonkin näkemystä. Yläkouluille ja 2. asteen oppilaitoksille. Siirry verkkosivulle tästäTehdään kaupunkia! Arkkitehtuuri monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa 

Opinkirjon toimittamassa kirjassa mallinnetaan monialainen oppimiskokonaisuus, joka painottuu kaupunkisuunnitteluun ja etenee mukaillen arkkitehdin suunnitteluprosessia. Kirja sisältää tehtäväehdotuksia, asiantuntija-artikkeleita ja vinkkejä monialaisen oppimiskokonaisuuden rakentamiseen. Yläkouluille ja 2. asteen oppilaitoksille. Siirry lukemaan tästä. Painetun julkaisun voi myös tilata  sähköpostitse opinkirjo@opinkirjo.fi.