Hyppää sisältöön
Luonnos kansanteatterista jossa vasemmalla on kaareva julkisivy ja oikealla neliönmuotoinen lasinen sisäänkäynti.
P.E. Blomstedt: Kansanteatteri Hakaniementorille, Helsinki 1934 © Arkkitehtuurimuseo.

Toteutumattomia suunnitelmia Arkkitehtuurimuseon kokoelmista

Arkkitehtuurimuseo on julkaissut verkkoaineistoa, jossa esitellään museon kokoelmiin kuuluvia toteutumattomia suunnitelmia, kilpailuehdotuksia ja koulutöitä. Pilvilinnoja – pöydälle jääneitä suunnitelmia -kokonaisuuden julkaisu liittyy 12–14.9.2014 vietettyjen Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaan.

Sivustolla esitellään 17 erinomaista ajankuvaa tarjoavaa visiota: tornisuunnitelmia, kaupungintaloja, yksityistaloja, kulttuuri- ja liikennerakennuksia sekä kaupunkisuunnitelmia. Sisällön ovat toimittaneet museon arkistonhoitaja Elina Standertskjöld ja amanuenssi Petteri Kummala. Aineisto pohjautuu Arkkitehtuurimuseon pienessä näyttelysalissa 5.12.2012–24.2.2013 olleeseen samannimiseen näyttelyyn.

Usko Nyström: Kaupunkifantasia 1910-luku © Arkkitehtuurimuseo.
Usko Nyström: Kaupunkifantasia 1910-luku © Arkkitehtuurimuseo.
Valter Jung, Emil Fabritius: Villa Aino Ackté 1905 © Arkkitehtuurimuseo.
Valter Jung, Emil Fabritius: Villa Aino Ackté 1905 © Arkkitehtuurimuseo.