Hyppää sisältöön
Kiemurteleva muuri erottaa laatoituksen syksyisistä kasveista.
Pertti Kukkosen Kirjailijamuuri Tampereen Vuoreksessa. Kuva: Pertti Kukkonen

Kaksi kiehtovaa videota prosenttitaiteesta

Suomen Taiteilijaseura on tuottanut kaksi mielenkiintoista videota, jotka kertovat taiteen prosenttiperiaattesta ja julkisen taideteosten merkityksestä. Prosenttiperiaate tarkoittaa toimintamallia, jossa yksi prosentti rakentamisen kustannuksista käytetään taiteeseen.

Toisessa videossa  kuvanveistäjä Pekka Jylhä kertoo töistään, toisessa kerrotaan Oulun kaupungin taidepolitiikasta esimerkkinä muun muassa Oulun Ympäristötalo (Arkkitehtitoimisto Vauhtiviiva Oy, 2011) ja taiteilija Maija Louekarin tilausteos.

Linkit YouTube-kanavan videoihin

Prosentti taiteelle: Taide oululaisten arjessa
Prosentti taiteelle: Kuvanveistäjä Pekka Jylhän matkassa