Arkkitehtuuria kautta aikojen

Arkkitehtuurimme vuosikymmenet -verkkopeli

Kuvankaappaus 2014-3-18 kello 14.13.45Miten asuttiin viime vuosisadan alussa? Kuka suunnitteli Suomen kansallismuseon? Mitä tarkoittaa funktionalismi? Onko Alvar Aalto suunnitellut ”mummonmökkejä”? Miten autojen lisääntyminen vaikutti kaupunkien suunnitteluun? Lähde mukaan aikamatkalle ja etsi vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Arkkitehtuurimme vuosikymmenet -peli kertoo Suomen 1900 -luvun arkkitehtuurista ja tyyleistä ajalle tyypillisten rakennusten avulla ja yleiseen historiaan kytkeytyen. Peli koostuu kahdesta osasta: 1900-1940 ja 1950-1990. Ensimmäisessä osassa pelaajaa opastavat aikansa tunnetuimpiin kuuluneet arkkitehdit Eliel Saarinen, Jarl Eklund, Erik Bryggman, Alvar Aalto sekä Kettusen perhe Karjalasta. Toisessa osassa oppaina toimivat Jorma Järvi, Aarno Ruusuvuori, Juha leiviskä, Raili ja Reima Pietilä sekä Ilmari Lahdelma ja Rainer Mahlamäki. Lisätietoa oppaistakin pelissä.

Siirry pelaamaan läpi vuosikymmenten. Spela arkitekturspel på nätet.

Arkkitehtuurimme vuosikymmenet -opettajan opas ja tehtäväpaketti

Kuvankaappaus 2014-3-18 kello 14.21.29Omatoimisen vierailijan opas esittelee Arkkitehtuurimuseon tilat ja toiminnat. Tehtäväpaketti puolestaan antaa vinkkejä museon näyttelyiden annin jatkotyöstöön sekä museolla että koulussa ja sen lähiympäristössä. Tehtäväpaketti pureutuu erityisesti Arkkitehtuurimme vuosikymmenet -pysyvään näyttelyyn, mutta kannustaa tutustumaan myös vaihtuviin näyttelyihin.

Tutustu aineistoon ja vieraile museossa luokkasi kanssa.

 Löydä Art Neuveau!

Kuvankaappaus 2014-3-18 kello 14.33.15Eurooppalaisten museoiden art nouveau- ja jugendyhteistyöverkoston verkkosivusto tarjoaa 1800-1900 -luvun vaihteen taidesuuntauksen, art nouveaun tyylipiirteisiin tutustuttavia tietopaketteja, eri ikäisille soveltuvia tulostettavia työkirjoja sekä verkkopelin useilla eri kielillä. Vieraile sivustolla. Löydä Art Nouveau -verkkopelissä voit sisustaa huoneen, suunnitella rakennuksen julkisivun tai pelata muistipeliä. Siirry suomenkieliseen verkkopeliin.

Saranat.fi – kulttuuriympäristö verkossa

Kuvankaappaus 2014-3-26 kello 11.41.27Verkkosivusto tarjoaa mahdollisuuden tutustua Keski-Savon rakennusperintöön, arkkitehtuuriin ja kulttuurimaisemiin verkkonäyttelyiden, pelien sekä tehtävä- ja työpajapakettien kautta. Sivuston Galleriassa voi jakaa oman koulun kulttuuriympäristöprojektien kokemuksia toisten kanssa. Sinne voi ladata kuvia ja tarinoita myös lempimaisemista tai unelmien rakennuksista tai tulevaisuuden kylistä ja kaupungeista. Sukella Keski-Savon kulttuuriympäristöön.

Suomen sydän vie aikamatkalle Turun historiaan

Kuvankaappaus 2014-3-26 kello 11.53.0211,5 kilometrin mittainen Suomen sydän -kulttuurikuntoilureitti vie aikamatkalle Turun historiaan. Reitillä tutustutaan suomalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin vaiheisiin sekä Aurajoen ja Turun alueen ympäristön kehitykseen kävelemällä Agricolan, Porthanin ja Runebergin jalanjälkiä.

Ota selvää reitistä, tulosta tai lataa kartta, harkitse opastusta tai lähde omatoimiselle aikamatkalle.

Euroopan rakennusperintöpäivien opetusaineisto

Kuvankaappaus 2014-3-26 kello 12.04.40Teemajulkaisusarja, jonka kautta pääset tutustumaan erilaisiin rakennettuihin ympäristöihin:  Näkymätön kulttuuriympäristö 2014, Eläköön rakennus! 2013,  Liikunta ja urheiluympäristöt 2012, Kulttuurin reitit 2011, Rakennettu maisema 2010 ja Kunnan- ja kaupungintalot 2009.

Tutustu aineistoon.

Tuvanrakennuspeli

Verkkopeli opastaa havainnollisella tavalla eri aikakausien muotojen eroihin. Siirry pelaamaan.