Suomalaisen arkkitehtuurin tunnettuja edustajia

Arkkitehtiesittelyjä

Kuvankaappaus 2014-3-26 kello 14.23.30Arkkitehtuurimuseo esittelee sivustollaan suuren joukon pääasiassa 1900-luvulla vaikuttaneita arkkitehteja. Esittelytekstit koskevat pääosin arkkitehteja, joiden piirustuksia on museon arkistossa. Tarkemmassa esittelyssä ovat erityisesti kouluarkkitehtuuriin paneutunut Jorma Järvi, teollisuusrakentamiseen keskittynyt Erik Kråkström sekä maailmalla mainetta niittänyt Eero Saarinen.

Perehdy suomalaisiin arkkitehteihin.

Alvar Aalto – kahdeksan verkkonäyttelyä ja opetusmateriaalia

Kuvankaappaus 2014-3-20 kello 16.48.19Alvar Aalto loi poikkeuksellisen laajan ja monipuolisen uran arkkitehtina ja muotoilijana sekä Suomessa että kansainvälisesti. Alvar Aalto -museon verkkonäyttelyt avaavat näkymiä sekä Aallon yksityiselämään että suunnittelutyöhön: Alvar Aallon elämä 1898-1976, Malmilta maailmalle, Muotoilun top 10+1, Paimion parantola, Säynätsalon kunnantalo, Tuolit, Valaisimet ja Villa Mairea. Tutustu näyttelyihin.

Alvar Aalto -museon työpajoissa tuotettu opetus- ja oppimateriaali eri-ikäisille museovierailijoille sopii sovellettaviksi myös muissa yhteyksissä esimerkiksi verkkonäyttelyihin tukeutuen. Tutustu opetusmateriaaliin.

 Viljo Revell -opetusmateriaali

Kuvankaappaus 2014-3-20 kello 17.30.01Viljo Revell -opetuspaketti koostui alkujaan ennakkotehtävistä, aistiretkestä Revellin suunnittelemaan Villa Didrichcseniin, opastetusta kierroksesta  It was teamwork, you see -näyttelyyn,  kilpailuhenkisestä rakentelutyöpajasta sekä jatkotyöstövinkeistä.

Tutustu ennakkotehtäviin ja jatkotyöstövinkkeihin ja työskentele Viljo Revellin suunnittelemiin rakennuksiin tai kirjallisuuteen tukeutuen.

Erik Bryggman

Kuvankaappaus 2014-3-26 kello 14.05.14Bryggman-säätiö esittelee verkkosivullaan Erik Brygmanin elämän vaiheita ja pääasiassa Turun seudulle keskittyvää arkkitehtuuria. Tunnetuimpia kohteita Turussa ovat Ylösnousemuskappeli, Åbo Akademin Kirjatorni, asuinkerrostalo Atrium sekä Hotelli Hospits Betel.

Tutustuu Erik Bryggmaniin.