Home » Mikä on Arkkitehtuurin tiedotuskeskus?
Kuvaotsikko

Mikä on Arkkitehtuurin tiedotuskeskus?

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus on arkkitehtuurin alaa yhdistävä toimija, joka tuottaa, välittää ja kokoaa tietoa arkkitehtuurista. Tiedotuskeskuksen tavoitteena on vahvistaa alan yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja näkyvyyttä. Olemme yksi kahdeksasta opetus- ja kulttuuriministeriön tukemasta taiteen alan tiedotuskeskuksesta.

Rakennetun ympäristön vaikuttajille ja toimijoille tarjoamme yhteistyöpinnan arkkitehtuurialaan ja sitä koskevaan tietoon. Meiltä voi hakea tai kysyä tietoa alan toiminnasta ja tiedotuksesta, arkkitehtuuripolitiikasta tai arkkitehtuurikasvatuksesta. Arkkitehtuurin alalla toimiville olemme yhteistyökumppani, joka tuo lisävoimia hankkeisiin ja vahvistaa niiden koordinointia, tiedotusta ja yleisöpohjaa.

Toiminta

Toimintamme keskiössä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja verkottuminen sekä alan yhteistyön tukeminen. Tuotamme tapahtumia ja tietoaineistoja sekä itsenäisesti että yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Tärkeitä kehittämiskohteitamme ovat kulttuurivienti ja suomalaista arkkitehtuuria koskevan tiedon kansainvälinen saatavuus. Pyrkimyksenämme on saattaa arkkitehtuurin alan moninainen osaaminen yhteiskunnalle merkitykselliseen käyttöön, rakentamaan parempaa ympäristöä.

Finnisharchitecture.fi on Arkkitehtuurin tiedotuskeskuksen kansainväliselle yleisölle suunnattu englanninkielinen verkkojulkaisu, jonka yhteyteen rakennamme suomalaisen arkkitehtuurin tietokantaa ja mobiiliystävällistä haku- ja karttapalvelua navi.finnisharchitecture.fi. Suomenkielinen tietopohjainen verkkosivustomme archinfo.fi sisältää itsenäiset arkkitehtuuripolitiikan ja arkkitehtuurikasvatuksen tietopankit sekä linkit muihin ylläpitämiimme sivustoihin arkkitehdiksi.fi ja archi-e.fi.

Jäsenorganisaatiot ja hallitus

Arkkitehtuurin tiedotuskeskusta ylläpitää 14.2.2012 rekisteröity yhdistys Arkkitehtuurikeskus ry. Yhdistyksen perustajajäseniä ovat Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen arkkitehtuurimuseo- ja tiedotuskeskussäätiö, Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL sekä Rakennustietosäätiö RTS. Tiedotuskeskuksen toiminta käynnistyi 1.1.2013.

AArkkitehtuurikeskus ry:n hallitus vuonna 2016: Asko Takala (pj), Tommi Lindh (vpj), Vesa Juola, Paula Huotelin, Juulia Kauste, Panu Lehtovuori ja Matti Rautiola

Henkilökunta ja yhteystiedot

Hanna Harris
toiminnanjohtaja
hanna.harris (at) archinfo.fi
puh. +358-50-341 5619

Jaana Räsänen
asiantuntija/ arkkitehtuurikasvatus
jaana.rasanen (at) archinfo.fi
puh. +358-50–522 1571

Miina Jutila
tiedottaja
miina.jutila (at) archinfo.fi
puh. +358-40-585 4135

Mikko Laak
tuottaja
mikko.laak (at) archinfo.fi
puh. +358-50–458 9500

Postiosoite

Arkkitehtuurin tiedotuskeskus
Pohjoinen Makasiinikatu 6 B 11
00130 Helsinki
Finland

finnisharchitecture.fi ja archinfo.fi

Haluatko tiedottaa arkkitehtuuriin liittyvästä uutisesta, julkaisusta tai tapahtumasta?
Ota yhteyttä: editor (at) archinfo.fi.