Takaisin artikkeleihin

Uusi Alvar Aalto -matkailureitti kokoaa uniikit arkkitehtuurikohteet

Visit alvar aalto

Alvar Aallon arkkitehtuurin ympärille rakennettu valtakunnallinen, matkailijoita palveleva verkkopalvelu visit.alvaraalto.fi on avattu. Sivusto kokoaa kattavan ja mielenkiintoisen kokonaisuuden Alvar Aallon arkkitehtuuria eri vuosikymmeniltä ympäri Suomen.

Alvar Aallon tuotantoa seurailevat matkailureitit tarjoavat nähtävää ja koettavaa koko Suomessa etelästä pohjoiseen. Merkittäviä julkisia rakennuksia löytyy muun muassa pääkaupukiseudulta, Jyväskylästä, Seinäjoelta ja Rovaniemeltä, kun taas esimerkiksi Kymijoen varren teollisuuspaikkakunnat Kotkan Sunilassa, Kouvolan Inkeroisissa ja Haminan Summassa ja Ahlströmin ruukkialueet Porin Noormarkussa ja Euran Kauttualla kertovat toisenlaista tarinaa teollisuuden ja työläisten arkkitehtuurista.

Arkkitehtuurikohteiden lisäksi palveluun on koottu tasokkaita matkailupalveluja, jotka houkuttelevat paikallisen kulttuurihistorian, luontokohteiden sekä majoituspaikkojen ja lähiruoan äärelle. Matkojen suunnittelua helpottamaan visit.alvaraalto.fi-verkkopalvelusta löytyy myös kohteiden aukioloaikoja ja sijaintikarttoja, matka-aikatauluja sekä matkatoimistojen yhteystietoja.

Alvar Aalto -säätiön koordinoiman verkkopalvelun sisältö on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä matkailualueiden asiantuntijoiden ja paikallisten palveluyrittäjien kanssa. Valtakunnallinen hanke on saanut avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriön Kulttuurin matkailullisen tuotteistamisen hankerahastosta. Suomeksi ja englanniksi julkaistuun verkkopalveluun tuotetaan jatkossa lisää kieliversioita.

Verkkopalvelu julkistettiin 24.5.2018 Suomen paviljongissa Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa sekä matkailuhankkeessa mukana olevilla paikkakunnilla ympäri Suomen.