Somesadut-työpajassa Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin 12-vuotiaat tutkivat lähialueiden vanhojen talojen purkuprosessia ja kirjoittivat näkemästään fiktiivisiä tarinoita. Satujen pohjalta nuoret ottivat valokuvia, joissa he itse esiintyvät teatterissa lainatuissa puvuissa. Kuvissa risteävät fantasia, realismi ja sosiaalisen median ulottuvuudet.

Salvos 2017–18

Neljän kuvataidekoulun yhteisessä Salvos-hankkeessa kehitetään arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatuksen sisältöjä ja pedagogiikkaa osana kuvataiteen taiteen perusopetusta Lahdessa, Lappeenrannassa, Lohjalla ja Valkeakoskella. Ensimmäisenä hankevuonna eväitä oman toiminnan kehittämiseen etsittiin kouluttautumalla, verkostoitumalla ja toteuttamalla opetuspilotteja. Toisena vuonna jatketaan vauhdikkaasti käynnistynyttä ja inspiroivaa toimintaa sekä keskitytään viemään opittua osaksi uudistuvia koulukohtaisia opetussuunnitelmia.