Takaisin artikkeleihin

Arkkitehtuurin löytölaatikko - joko löysit sen?

al_ranka_p_mfa

Arkkitehtuurin löytölaatikon Valoväylä-rakennussarjan suunnittelivat arkkitehtiylioppilaat Iida Ylinen, Maija Pelkonen ja Kristiina Heikura sekä kasvatustieteiden ylioppilas Daisy Öster. Kuva MFA.

Suomea kiertävän Arkkitehtuurin löytölaatikon Valoväylä-rakennussarja ja Kymmenen avainta arkkitehtuuriin -harjoitukset toteuttavat arkkitehtuurikasvatusta aisteja availevalla, kokemiseen aktivoivalla ja löytämisen riemua tukevalla tavalla.

Arkkitehtuurikasvatuksen tausta-ajatus on, että aistien herättely saa oivaltamaan, tarkentamaan havaintoja, löytämään uusia maailmoja, ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia omasta rakennetusta elinympäristöstä. Arkkitehtuurikasvatus ei niinkään perustu uuden tiedon omaksumiseen vaan tietoisuuden herättämiseen ja yhteisten käsitteiden löytämiseen. (Arkkitehtuurimuseon tiedote 14.9.16)

Oppimissisältö on toteutettu Arkkitehtuurimuseon, Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun sekä Oulun yliopiston Arkkitehtuurin tiedekunnan ja Kasvatustieteiden tiedekunnan opiskelijoiden poikkitieteellisenä yhteistyöprojektina.
Haluatko löytölaatikon käyttöösi?
Tilausohjeet löytyvät Arkkitehtuurimuseon verkkosivulta: Arkkitehtuurin löytölaatikko. Samalla kannattaa tutustua myös museon muihin A&O-oppimissisältöihin.