Suomalaisen arkkitehtuurin tunnettuja edustajia

Arkkitehtiesittelyjä

Kuvankaappaus 2014-3-26 kello 14.23.30Arkkitehtuurimuseo esittelee sivustollaan suuren joukon pääasiassa 1900-luvulla vaikuttaneita arkkitehteja. Esittelytekstit koskevat pääosin arkkitehteja, joiden piirustuksia on museon arkistossa. Tarkemmassa esittelyssä ovat erityisesti kouluarkkitehtuuriin paneutunut Jorma Järvi, teollisuusrakentamiseen keskittynyt Erik Kråkström sekä maailmalla mainetta niittänyt Eero Saarinen. Perehdy myös muihin 1900-luvun suomalaisiin arkkitehteihin.

Alvar Aallon arkkitehtuurin jäljillä

Kuvankaappaus 2014-3-20 kello 16.48.19Alvar Aalto -museon  opetusmateriaalit johdattelevat vierailijan Aallon arkkitehtuurin syövereihin sekä perusnäyttelyyn että museorakennukseen tukeutuen. Lisäksi ne avaavat näkökulmia arkkitehtuurin peruskäsitteisiin. Tutustu museon arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatukseen  ja opetusmateriaaleihin: Alvar Aallon arkkitehtuurin muotokieli,  Talo kuin täytekakku ja  Arkkitehtuurin avaimia.

 Viljo Revell -opetusmateriaali

Kuvankaappaus 2014-3-20 kello 17.30.01Viljo Revell -opetuspaketti koostui alkujaan ennakkotehtävistä, aistiretkestä Revellin suunnittelemaan Villa Didrichcseniin, opastetusta kierroksesta  It was teamwork, you see -näyttelyyn, kilpailuhenkisestä rakentelutyöpajasta sekä jatkotyöstövinkeistä. Tutustu ennakkotehtäviin ja jatkotyöstövinkkeihin ja työskentele Viljo Revellin suunnittelemiin rakennuksiin tai kirjallisuuteen tukeutuen.

Erik Bryggman

Kuvankaappaus 2014-3-26 kello 14.05.14Bryggman-säätiö esittelee verkkosivullaan Erik Brygmanin elämän vaiheita ja pääasiassa Turun seudulle keskittyvää arkkitehtuuria. Tunnetuimpia kohteita Turussa ovat Ylösnousemuskappeli, Åbo Akademin Kirjatorni, asuinkerrostalo Atrium sekä Hotelli Hospits Betel. Tutustuu Erik Bryggmaniin ja hänen arkkitehtuuriinsa .