Koulu rakennuksena ja oppimisympäristönä

Koulurakentamisen historiaa

1970no4_ISOArkkitehtuurimuseon verkkoaineisto esittelee koulujen rakentamiseen vaikuttaneita yhteiskunnallisia tapahtumia sekä niiden suunnittelua ohjanneita pedagogisia uudistuksia 1800-luvun lopulta 1970-luvulle. Samalla se nostaa esiin kullekin aikakaudelle ominaisia tyylillisiä ihanteita.  Tutustu aineistoon.

Maailman paras koulu -verkkonäyttely ja tehtäväpaketti

hiidenkivi3_isoArkkitehtuurimuseon Maailman paras koulu -verkkonäyttely esittelee seitsemän 2000-luvulla valmistunutta koulurakennusta.Näyttelyyn liittyvä, Lasten ja nuorten arkkitehtuurikoulu Arkin tuottama tehtäväpaketti kannustaa tutkimaan ja analysoimaan omaa koulua sekä ideoimaan tulevaisuuden oppimisympäristöä. Tutustu verkkonäyttelyyn ja inspiroidu tehtäväpaketista.